Dit heb je nodig: voor een kleine cakevorm of ronde taartvorm van 20 cm en 4 cm hoogte ( eventueel met losse bodem )
- 2 eieren
- 125 g zelfrijzende bloem
- 75 g zachte boter
- 75 g suiker
- een 10-tal verse vijgen
- 2 el citroensap
- alle ingrediënten op kamertemperatuur
- vetstof en wat bloem voor de vorm
Bereiding:
- was de vijgen, verwijder de steeltjes
- klop de eieren met de suiker en de boter goed op
- giet het citroensap erbij en zeef de bloem boven het mengsel
- meng en klop alles goed door elkaar
- vet de vorm in en bestuif met bloem
- giet het beslag in de vorm en druk de vijgen in het deeg
- bak de cake in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende cà 45 minuten
- stort de cake op een rooster en laat afkoelen
Recept: Ons Bakboek : recept voor appelcake ( aangepast )