Dit heb je nodig :
- een taartvorm van 26 cm met losse bodem
- 1 vel kant en klaar bladerdeeg
- ca. 500 g mirabellen
- 125 g zelfrijzende bloem
- 75 g amandelpoeder + 2 el
- 3 eieren
- 1 dl room
- 100 g suiker + 2 el
- 2 el maïszetmeel
- wat vetstof voor de bakvorm
Bereiding:
- strijk de bakvorm in met vetstof
- bekleed de vorm met het bladerdeeg, vouw eventueel overhangend deeg langs de rand naar binnen tegen de zijkant en druk aan
- was de mirabellen, halveer ze en verwijder de pit
- prik enkele keren in de deegbodem met een vork en strooi de 2 el amandelpoeder er over
- meng 2 el suiker met 2 el maïszetmeel en strooi dat ook uit over het amandelpoeder ( dit mengsel bindt tijdens het bakken het vrijgekomen sap)
- schik de halve pruimpjes, rechtopstaand en dicht tegen elkaar op het deeg
- meng de zelfrijzende bloem, het amandelpoeder, de eieren, de room en de suiker tot een glad beslag en verdeel het over de mirabellen
- bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C , ongeveer 30 minuten
- controleer met een priem de gaarheid van het gebak, blijft er nog deeg aanplakken laat het dan nog wat langer bakken. Er mag geen deeg meer aankleven als de taart genoeg gebakken is
- laat de taart 15 min. afkoelen en haal ze dan uit de vorm, laat afkoelen op een rooster
Andere recepten met mirabellen: