Je vindt ze meer en meer, de recepten met de "vergeten groenten" zoals men ze graag noemt: de pastinaak en de aardpeer of topinamboer. Dit recept met aardpeer vond ik toevallig in het maandelijkse tijdschriftje van het warenhuis. Het is heel gemakkelijk en snel klaar en bovendien heel lekker geserveerd met artisanaal stokbrood.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 400 g aardpeer
- 400 g knolselder
- 10 g boter + een klontje voor de schaal
- 150 ml room
- 100 g geraspte kaas
- 50 g parmesaan
- peper en zout
Bereiding:
- was de aardperen grondig
- schil de knolselder
- snij de groenten in schijven en kook ze gaar in 20 minuten in licht gezouten water en laat ze uitlekken
- bak de groenteschijven goudbruin in de boter
- schik ze in de beboterde ovenschaal en overgiet met de room
- kruid met peper en zout
- meng de geraspte kaas en de parmezaan en strooi over de groenten
- bak 15 min in een voorverwarmde oven van 220°C
- serveer met artisanaal stokbrood.
Ik liet de groenten slechts 12 min koken, dat was meer dan voldoende en ik bakte ze niet meer in boter alvorens ze in de ovenschaal te leggen. De room kruidde ik met peper en zout en voegde die dan pas aan de groenten toe.
recept: Carrefour