Dit heb je nodig voor een taart van max. 26 cm doormeter:
- 250 g bloem
- 25 g suiker
- 50 g boter
- 15 g gist
- 1 ei
- 1 dl melk
- 700 g abrikozen
- 2 el suiker
- 1 el maïzena
- taartgelei ( Aveve)
Bereiding:
- Zie voor het maken van het gistdeeg op de pagina "koken en bakken" bij appeltaart.
- Laat het deeg rijzen tot het verdubbelt is in omvang
- kneed het deeg even door en rol het uit
- vet de taartvorm in en leg het deeg erin
- laat opnieuw rijzen ( 15 min )
- meng de maïzena met de 2 el suiker en strooi dat over de deegbodem
- was de abrikozen en verdeel ze in vier stukken
- leg ze op het deeg
- bak de taart in een voorverwarmde oven van 200° gedurende ongeveer 30 min.
- ontvorm de taart en laat afkoelen
- werk de taart af met de taartgelei