zondag 29 juni 2014
dinsdag 24 juni 2014
Vakantie aan het meer van Annecy en in de Drôme
Meestal brengen we onze zomervakantie door ergens in Frankrijk. Dit jaar verbleven we in de Haute Savoie, in de Alpen aan het meer van Annecy met zijn prachtige blauw-groene kleur en in de Drôme Provencal En zoals iedere keer bij het thuiskomen mis ik de zon tegen een blauw-blauwe lucht, het heerlijk, knapperig vers brood dat we 's morgens bij de plaatselijke bakker haalden om dan buiten te ontbijten, het bezoeken van de typische markten, stadjes en lieve dorpjes, het lezen of wat haken wanneer je dat zelf graag wil, kortom, ik mis la Douce France. Met enkele foto's laat ik je mee genieten van onze vakantie.
Annecy en het meer |
Het kasteel van Menton bij Annecy |
Het fietspad langs het meer: van Annecy naar Albertville |
Een zalige zonde |
De markt en bij de bakker |
De Rhône |
Het Palais Idéal in Hauterives ( Drôme Provencal) |
maandag 16 juni 2014
maandag 9 juni 2014
maandag 2 juni 2014
Taart met woudvruchten
Een heerlijk frisse taart vol verse vruchten.
Dit heb je nodig:
1.Voor het vetdeeg:
- een taartring of taartvorm met losse bodem ( 24 cm )
- 250 g bloem
- 125 suiker
- 125 g boter
- 1 ei
- snuifje zout
- vanille
2. voor de vulling:
- 500 ml melk
- 125 g suiker
- 50 g puddingpoeder
- 1 eidooier
- abrikozencofituur
- bloemsuiker
- aardbeien, bosbessen, bramen en frambozen
Bereiding:
1. Het vetdeeg:
- schep de bloem in een cirkel op een werkblad
- plaats de zachte boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille in het midden
- vermeng dit alles kort met de bloem tot een homogeen deeg
- wikkel het deeg in plasticfolie en leg enkele uren in de koelkast
- rol het vetdeeg uit tot ongeveer 2,5 mm dik en beleg de vorm
- bak het vetdeeg af op 180°C , ongeveer 15 min. of tot de deeg lichtbruin kleurt
2. de vulling:
- kook de melk met de helft van de suiker
- vermeng het puddingpoeder met de andere helft van de suiker, voeg een beetje lauwe melk en 1 eidooier toe en roer goed door elkaar ( dit is de compositie)
- giet de compositie bij de kokende melk, roer goed en laat kort doorkoken
- giet onmiddellijk uit op een schaal bedekt met plasticfolie en dek af met plasticfolie
- laat snel afkoelen in de koelkast
- Vul de gebakken taartbodem met de banketbakkersroom
- verdeel de vruchten over de taart
- verwarm de abrikozencofituur en bestrijk er de vruchten mee
- bestrooi de rand van de taart met de bloemsuiker
recept : Basic gebak & taarten: Christophe Declercq
Abonneren op:
Posts (Atom)