Ergens op een blog zag ik deze mini-taartjes en omdat ze zo eenvoudig zijn liet ik ze maken door mijn kleindochters Lena en Klara. Ze vragen geregeld om nog eens te mogen bakken en dit vond ik een passend gerecht voor hen.
Dit heb je nodig voor ongeveer 12 roosjes:
- 2 vellen bladerdeeg
- 2 appels met rode schil
- een vel aluminiumfolie
- een muffin bakvorm met 12 holtes
Bereiding:
- snijd stroken van 5 cm breed van het bladerdeeg
- was de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis
- snijd de appels in fijne schijfjes van 2 mm dikte, dit gaat het gemakkelijkst met een mandoline
- leg halve appelschijfjes op het deeg zoals je ziet op de foto:
- vouw het deeg over de appelschijfjes:
- verwarm de oven voor op 200°C en bak de appelroosjes
- dek na 5 minuten bakken de plaat af met aluminiumfolie want de dunne appelschijfjes verbranden snel
- laat nog 15 minuten verder bakken
- laat de gebakjes afkoelen op een rooster