Nu het volop zomer is zou het zonde zijn om geen gebruik te maken van vers fruit in gebak. Deze taart heeft een krokant deeg en de vulling bestaat uit een laagje frangipane bedekt met schijfjes nectarine.
Dit heb je nodig voor een taartvorm van ca. 24 cm doormeter:
- 225 g bloem
- 80 g poedersuiker + een beetje om te bestrooien
- 125 g boter in kleine blokjes gesneden
- 1 eigeel
- 1 el koud water
- 2 nectarines
voor de frangipane:
Bereiding:
- meng en kneed de bloem, de suiker, de boter, het eigeel en het water tot een homogeen geheel
- vorm een bol van dit deeg, verpak het in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast
- meng de ingrediënten voor de frangipane goed onder elkaar
- haal het deeg uit de koelkast, rol het uit en leg het in een beboterde taartvorm. Snij het overhangend deeg langs de rand weg en zet het zo nog 20 minuten in de koelkast
- verwarm de oven voor tot 180°C
- bedek het deeg met bakpapier, bedek met bakparels ( of gedroogde bonen, erwten, rijst...)
- bak de taart 15 minuten, verwijder dan het papier met de vulling en laat nog 10 minuten bakken
- neem de taart uit de oven, verdeel de frangipane over het deeg en leg er de in partjes gesneden nectarines op
- bak de taart 40 minuten
- laat het gebak 10 minuten afkoelen in de vorm, verwijder dan de bakvorm en koel af op een rooster
- bestrooi de taart met poedersuiker
- in het originele recept werden perziken gebruikt i.p.v. nectarines
- ik gebruikte een taartring van 24 cm en 2 cm hoogte, geplaatst op een bakmat
- voor het deeg gebruikte ik het hele ei en liet het water weg
- ik bakte de taart 20 minuten op 180°C onder- en bovenwarmte en dan nog 20 minuten op 170°C hete lucht
recept: Campagne Gourmande ( juni - juli - augustus 2015)
Hee, veel makkelijker dan ik dacht!! Lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijke combinatie frangipane met fruit!
BeantwoordenVerwijderenZie er heel lekker uit ! Volgende week misschien eens maken, er is iemand jarig in de familie.
BeantwoordenVerwijderenAls ik frangipane lees, heb je mijn aandacht sowieso :-)
BeantwoordenVerwijderenMet taartring op bakmat, bedoel je dan gewoon de ring zonder bodempje (sorry als dit misschien een domme vraag is, ik bak heel weinig en heb dus niks deftige ervaring, en als ik al eens bak heb ik meestal problemen met een "zompig" bodempje...)
Dag Ingrid, je stelt helemaal geen domme vraag. Ik gebruik inderdaad een bodemloze ring die ik dan op een bakmatje op het rooster in de oven zet. Je hebt ook taartvormen met een losse bodem maar dit is dus enkel een ring.
VerwijderenNog een fijne zondagavond.
Dag Ingrid, je stelt helemaal geen domme vraag. Ik gebruik inderdaad een bodemloze ring die ik dan op een bakmatje op het rooster in de oven zet. Je hebt ook taartvormen met een losse bodem maar dit is dus enkel een ring.
VerwijderenNog een fijne zondagavond.
Ah fijn dankje voor het antwoord !! Ik had al zo een vermoeden dat ik het voor een keertje juist begrepen had ;-)... Dát ga ik de volgende keer eens proberen met een quiche (meest gevoelige baksel voor zompige bodempjes, bij mij toch) ! Eerst blind bakken in een ring, en dan vulling erin en verder afbakken !
VerwijderenZiet er weer super lekker uit! Hihihi ... nog maar pas de vorige verteerd en we beginnen aan de volgende ... zou je geloven moest ik zeggen dat ik al een kilootje rijker ben :-)
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes, Tinne x
Heerlijk recept,
BeantwoordenVerwijderenHé Emmy weet je nog dat ons peetje . pruimen ,en suiker taart bakte!
De suiker taart was dat streek gebonden, voor die tijd.?
gr bi
Het eigenaardige is dat ik als kind geen taart luste. En zeker geen pruimenmoes taart, nu nog niet trouwens. De echte suikertaart zie je nog maar zelden.
Verwijderengroetjes
Ziet er heerlijk!!! uit!
BeantwoordenVerwijderen