Ergens op een blog zag ik deze mini-taartjes en omdat ze zo eenvoudig zijn liet ik ze maken door mijn kleindochters Lena en Klara. Ze vragen geregeld om nog eens te mogen bakken en dit vond ik een passend gerecht voor hen.
Dit heb je nodig voor ongeveer 12 roosjes:
- 2 vellen bladerdeeg
- 2 appels met rode schil
- een vel aluminiumfolie
- een muffin bakvorm met 12 holtes
Bereiding:
- snijd stroken van 5 cm breed van het bladerdeeg
- was de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis
- snijd de appels in fijne schijfjes van 2 mm dikte, dit gaat het gemakkelijkst met een mandoline
- leg halve appelschijfjes op het deeg zoals je ziet op de foto:
- vouw het deeg over de appelschijfjes:
- verwarm de oven voor op 200°C en bak de appelroosjes
- dek na 5 minuten bakken de plaat af met aluminiumfolie want de dunne appelschijfjes verbranden snel
- laat nog 15 minuten verder bakken
- laat de gebakjes afkoelen op een rooster
Da's een leuk en lekker idee!!!
BeantwoordenVerwijderenCreatieve groetjes, Gaby
Heel leuk gedaan. Zeer creatief en nog lekker ook!
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend, liefs Tinne
Wat zien ze er prachtig uit Fijn weekend, Caroline
BeantwoordenVerwijderenDie zijn gewoon te mooi om op te eten !
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend, geniet van de teruggekeerde zomer !
Xxx
Wat maak je toch lekkere dingen.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend !
Wauwie, prachtig effect! En niet eens zo gecompliceerd.
BeantwoordenVerwijderenIk onthoud hem voor als de petekindjes komen. Die willen ook altijd bakken :-))))
Awel Klara en Lena dikke proficiat dat hebben jullie goed gedaan hoor!
BeantwoordenVerwijderenHe Emmy ik weet niet hoe het komt maar ik zit met een liedje in mijn hoofd
Oma's Aan De Top :-) :-)
gr bi
Dank je wel dames voor de fijne reacties.
BeantwoordenVerwijderenAwel ze mogen dat tegen donderdag ook bakken...ziet er fantastisch uit!!! MMMMMMMmmmmm!
BeantwoordenVerwijderen