Dit heb je nodig:
- 4 eieren
- 150 g + 3 à 4 el suiker
- 100 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 3 tl cacaopoeder
- 3 el koud water
- 20 g gesmolten boter
- 4 blaadjes gelatine
- zout
- 400 g aardbeien + 6 à 7 aardbeien voor de afwerkinng
- 1 el citroensap
- 400 ml slagroom
- bloemsuiker
- een grote ovenbakplaat
- een theedoek
- bakpapier
Bereiding:
- splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout en 3 el koud water stijf. Voeg geleidelijk 100 g suiker toe
- klop één voor één de eierdooiers erdoorheen
- meng de bloem met het cacaopoeder en het bakpoeder en zeef dit boven een kom
- zeef het bloemmengsel boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig doorheen
- giet de gesmolten boter op het beslag, meng het eerst door de bovenste laag en schep het dan onder de rest
- strijk een bakplaat in met gesmolten boter en bekleed die met bakpapier. ( door de vetstof blijft het papier goed zitten )
- bestrijk ook het bakpapier met gesmolten boter ( door de boter lost het papier na het bakken gemakkelijk van de biscuit ) en giet het beslag in de bakplaat, verdeel het gelijkmatig
- bak ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven van 175°C hetelucht of 200°C elektrisch.
- neem de biscuit uit de oven en stort hem op een met suiker bestrooide theedoek
- verwijder voorzichtig het bakpapier
- laat de biscuit afkoelen op de doek
de vulling:
- week de gelatine in koud water
- maak de 400 g aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
- pureer 150 g aardbeien met het citroensap en 50 g suiker
- verwarm enkele el aardbeienpuree in een pannetje op laag vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in de puree.
- roer het gelatinemengsel door de overige aardbeienpuree en zet deze in kort in koelkast tot het mengsel begint te geleren
- klop de slagroom stijf en spatel hem door de puree, laat deze even opstijven in de koelkast
- strijk de aardbeienroom uit over de biscuit en laat rondom de rand 2 cm vrij.
- verdeel de overige aardbeienstukjes over de room
- rol de biscuit op met behulp van de theedoek
- zet de biscuit minimaal 4 uur in de koelkast
- bestuif voor het opdienen het gebak met de bloemsuiker en werk af met de overgebleven aardbeien
Recept ( aangepast ) : Taartenhits: koken & genieten. ( 55 succes recepten)