Dit heb je nodig voor een taartje van 20 cm doormeter:
- 350 g mirabellen
- 50 g gemalen hazelnoten
- 175 g bloem
- 2 pakjes vanillesuiker
- een mespunt zout
- 150 g suiker
- 150 g boter
- 1 middelgroot ei
- 1 tl bakpoeder
- vetstof en bloem voor de vorm
Bereiding:
- was de mirabellen, halveer ze en verwijder de pitten
- meng voor de crumble: de hazelnoten, 1 pakje vanillesuiker, het zout, 75 g bloem, 75 g boter en 1 el water. Kneed de ingrediënten snel met de vingers onder elkaar en laat de crumble rusten tot gebruik in de koelkast
- bereid het deeg : klop 75 g boter, 1 pakje vanillesuiker en 75 g suiker tot een crème
- meng het ei eronder
- voeg 100 g bloem met het bakpoeder erbij en meng goed
- vet de bakvorm ( een springvorm van 20 cm of een taartvorm met losse bodem en een rand van minstens 4 cm) in en bestuif met wat bloem
- verdeel het deeg over de bodem en leg de mirabellen erop
- bedek het fruit met de hazelnotencrumble
- bak de taart in ongeveer 40' à 50' gaar in een voorverwarmde oven van 175 °C
- laat het gebak afkoelen in de vorm en haal dan de bakvorm weg.
Hier vind je het recept van cake met mirabellen.http://creaymme.blogspot.be/2014/08/cake-met-mirabellen.html
Recept:(aangepast) Laura Backen 03/ 2015