Deze cake wordt gezoet met honing en door de toevoeging van kaneel en gember, smaakt het gebak een beetje naar peperkoek. De nectarines zorgen dan weer voor de zomerse toets.
Dit heb je nodig voor een rechthoekige cake van ca. 20 x 30 cm:
- 6 nectarines
- 300 g honing
- 250 g bloem
- 100 g amandelpoeder
- 1/4 l melk
- 120 g zachte boter
- 2 eieren
- 1/2 soeplepel soda bicarbonaat ( maagzout voor keukengebruik )
- 1/2 soeplepel cacaopoeder
- 1 koffielepel kaneelpoeder
- 1 koffielepel gemberpoeder
Bereiding:
- meng in een kom de bloem, het amandelpoeder, het bicarbonaat, het cacaopoeder en de kruiden
- klop in een andere kom de eieren, de zachte boter, de honing en de melk tot een homogeen mengsel
- voeg dit bij het droge mengsel en roer goed onder elkaar
- bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin
- was de nectarines en snijd ze in vier stukken
- leg ze op het deeg en duw ze er zachtjes in
- bak de cake in een voorverwarmde oven van 180 °C , ongeveer 40 à 45 minuten
- laat de cake afkoelen op een rooster en snijd ze voor het opdienen in vierkante blokjes
Recept: Maxi Cuisine, hors-serie nr 8
Mmmm lekker. En bij dit mistroostig weertje het perfecte gebak. Combinatie van herfstsmaak met een zomerse toets!
BeantwoordenVerwijderenDat heb je treffend gezegd! :)
Verwijdereneen goed idee om dit eens te proberen
BeantwoordenVerwijderen