dinsdag 31 december 2019
vrijdag 27 december 2019
Kersttafel 2019
Voor de tafeldecoratie koos ik dit jaar voor een zachtgroene tafelloper met daarop groene kaarsjes, glazen denappeltjes, kransjes in kunstmos met daarop piepschuimbolletjes zelf bekleed met groene glitter en aangepaste servetten. Voor de kleinkinderen glazen lichtbolletjes.
maandag 9 december 2019
Gebreide meisjestrui met dansende lammetjes
Onze jongste kleindochter is bijna 8 jaar en voor haar breide ik deze trui in Noorse stijl.
Het werk wordt gebreid van boven naar beneden en uitsluitend met rondbreinaalden of 4 naalden zonder knop. Je begint bij het halsboordje en eenmaal aan de zoom is de trui klaar zonder ook maar één naad te moeten sluiten.
Ik werkte met Drops merino extra fine wol en volgens het gratis patroon dat je hier vindt.
Het werk wordt gebreid van boven naar beneden en uitsluitend met rondbreinaalden of 4 naalden zonder knop. Je begint bij het halsboordje en eenmaal aan de zoom is de trui klaar zonder ook maar één naad te moeten sluiten.
Ik werkte met Drops merino extra fine wol en volgens het gratis patroon dat je hier vindt.
maandag 2 december 2019
Aperitiefhapjes duo
Deze gerechten, pompoensoep met walnoten en de panna cotta met gerookte zalm, zijn eigenlijk voorgerechten maar ik maakte kleine porties en diende ze op als aperitiefhapjes.
Het recept voor de pompoensoep met walnoten, pecorino en gedroogde veenbessen vind je hier.
Voor de panna cotta met gerookte zalm heb je nodig: (voorgerecht voor 4 personen of hapje voor 8 pers
- 100 g gerookte zalm
- 60 cl room
- 1 sjalot
- 1 el suiker
- 1 koffielepel sterke mosterd
- 2 el appelazijn
- 4 blaadjes gelatine
- zout en peper
- voor de saus:
- 1 komkommer
- 1 koffielepel suiker
- 1/2 koffielepel mosterd
- zout en peper
Bereiding:
- mix de zalm met de fijngesneden sjalot
- laat de blaadjes gelatine weken in koud water
- verwarm de room in een kookpotje maar laat die niet koken
- neem de room van het vuur en los de gelatine er in op
- voeg de zalmpuree, de suiker, de mosterd en de appelazijn toe
- kruid met peper en zout
- meng en giet de panna cotta in 4 potjes of glazen
- laat 8 à 10 u koelen
- Voor de saus:
- was en schil de komkommer
- snij hem in de lengte in twee en verwijder de pitjes en snij in blokjes
- mix de komkommerstukjes tot puree en voeg de suiker, mosterd en naar smaak zout en peper toe
- Giet de saus over de panna cotta en dien op
Je kan de panna cotta ook ontvormen op een bordje, giet dan de saus rond de vorm
Recept pompoensoep: Kook, nr 12 december 2019 Spar
Recept panna cotta: Tiramisu, panna cotta & cheesecakes. Bon app'
Recept pompoensoep: Kook, nr 12 december 2019 Spar
Recept panna cotta: Tiramisu, panna cotta & cheesecakes. Bon app'
Labels:
apéritiefhapje,
gerookte zalm,
koken,
panna cotta,
pompoen,
soep,
voorgerecht
Abonneren op:
Posts (Atom)