maandag 30 november 2020
maandag 16 november 2020
zaterdag 7 november 2020
Appelroosjestaart
Appels in een gebak, of het nu in de vorm is van schijfjes, blokjes, mousse of frietjes, het is altijd lekker.
Nog een andere mogelijkheid is het appelroosje. Met meerdere op het deeg krijg je na het bakken een appelroosjestaart.
Dit heb je nodig:
- 300g gistdeeg voor een taartvorm van 24 cm
- 4 zurig smakende appels ( elstar)
- fijne suiker en kaneelpoeder
- taartgelei of abrikozengelei
- 1 el fijne suiker en 1 el maïszetmeel
- wat vetstof voor de taartvorm
- fijnschilmesje en appelboor
Bereiding:
- Bereid het gistdeeg zoals hier beschreven
- rol het gerezen deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm
- laat het deeg nog 15' rijzen
- verwarm de oven voor tot 200°C
- meng de suiker met het maïszetmeel en strooi dit over het deeg
- duw met de appelboor het klokhuis uit de appels
- vorm de appelroosjes:
- leg het mesje vlak op de bovenkant van de appel en terwijl je draait met de appel schil je een laag vruchtvlees uit één stuk
- vorm een roosje en leg dat op het deeg. Herhaal dit tot er genoeg roosjes zijn om het deeg ermee te bedekken
- strooi wat fijne suiker en eventueel kaneel over de appelroosjes
- schuif de taartvorm in de oven en bak ongeveer 15 à 20 minuten of tot het deeg mooi goudbruin is
- neem de taart uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster
- bereid de taartgelei zoals aangegeven op de verpakking of verwarm de abrikozengelei en bestrijk daarmee de roosjes
Abonneren op:
Posts (Atom)