Speculaas doet me altijd aan de herfst denken en ik vind het heerlijk als die verwerkt is in gebak
Dit heb je nodig: voor 12 muffins
- 250 g zelfrijzende bloem
- 150 g suiker
- snuifje zout
- 3 eieren
- 150 ml melk
- 70 g speculaaskoekjes
- crunchy speculaaspasta
- 75 g gesmolten boter
- 75 g maïsolie
- een muffin bakvorm
- wat boter voor de vorm
- een silicone (halve bol of praline)- of mini ijsblokjesvorm
Bereiding:
Voorbereiding:
vul 12 silicone- of ijsblokvormpjes met speculaaspasta en zet enkele uren in de diepvries
- meng de bloem, de suiker en het zout
- verkruimel de speculaas
- smelt de boter en roer de speculaas kruimels eronder. Door de warmte van de boter smelt ook de speculaas
- klop de eieren los en meng met de melk, de speculaasboter en de maïsolie
- haal de bevroren speculaaspasta vormpjes uit de diepvries en druk ze uit de vorm
- smeer de muffinplaat in met boter en vul de bodem met een laagje beslag
- leg een speculaasvormpje (niet laten ontdooien) op het beslag