Een heel lekker soepje in een zacht oranje kleurtje, lekker romig door de toegevoegde mascarpone.
Het recept komt uit het lijvige 'Ons Kookboek' van kvlv. Ik serveerde het soepje met een getoast stukje brood in de vorm van een sterretje. Echt een aanrader, dit soepje.
Dit heb je nodig: voor 4 à 6 personen
- 500 g bloemkool
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 1,5 l bouillon
- 125 g mascarpone
- 2 el fijngehakte peterselie
- 20 g boter of 1 el olie
- peper en zout
Bereiding:
- verdeel de bloemkool in kleine roosjes
- verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes
- snipper de uien fijn
- stoof de uien glazig in de boter of olie
- voeg de bloemkool en paprika toe en laat meestoven
- voeg de bouillon toe en laat afgedekt 20 minuten koken
- voeg de helft van de mascarpone toe en laat smelten in de soep
- laat de soep niet meer koken
- mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout
- werk elk bord of kommetje af met een lepel mascarpone en wat peterselie