vrijdag 30 december 2016

Bloemkoolsoep met paprika en mascarpone

Een heel lekker soepje in een zacht oranje kleurtje, lekker romig door de toegevoegde mascarpone.


Het recept komt uit het lijvige 'Ons Kookboek' van kvlv. Ik serveerde het soepje met een getoast stukje brood in de vorm van een sterretje. Echt een aanrader, dit soepje.

Dit heb je nodig: voor 4 à 6 personen

  • 500 g bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 2 uien 
  • 1,5 l  bouillon
  • 125 g mascarpone
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 20 g boter of 1 el olie
  • peper en zout
Bereiding:
  • verdeel de bloemkool in kleine roosjes
  • verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes
  • snipper de uien fijn
  • stoof de uien glazig in de boter of olie
  • voeg de bloemkool en paprika toe en laat meestoven
  • voeg de bouillon toe en laat afgedekt 20 minuten koken
  • voeg de helft van de mascarpone toe en laat smelten in de soep
  • laat de soep niet meer koken
  • mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout
  • werk elk bord of kommetje af met een lepel mascarpone en wat peterselie



7 opmerkingen:

  1. Gek dat die soep met 1 paprika zo mooi rood kleurt... lekkere combinatie is het vast! En mooi geserveerd met dat sterrentoostje! Helemaal af!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel lekkere soep, ook al gemaakt.
    O hoe mooi die soepkommentjes (Waar heb je ze gevonden?) Heb een zwak voor deze dingetjes :-)
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja die kommetjes... dankzij jou zie ik het nu pas goed... met een dekseltje!!! Schattig!

      Verwijderen
    2. Mooi hé Krisje ons ymmke heeft stijl

      Verwijderen
    3. Dag bi, de soepkommetjes heb ik al zo lang dat ik nog niet meer weet waarvan ze komen.
      Alé, nog maar eens bedankt hè dames.

      Verwijderen
    4. Dat zij stijl heeft weten we toch al wel langer dan vandaag! En daar bovenop een hoop talent! Een mens kan maar geluk hebben in 't leven zou ik zeggen! :-)

      Verwijderen
  3. Oooohhh... het water loopt me in de mond... ik zou hem zó willen maken. Maar we gaan gourmetten vanavond, dus ik 'parkeer' 'm voor 2017, dankjewel!
    Een heerlijke jaarwisseling gewenst!
    Liefs,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...