Dit heb je nodig: voor een ronde of vierkante bakvorm van ca. 20 cm doormeter, ingestreken met vetstof en bekleed met bakpapier
- 125 g zachte boter
- 125 g suiker
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 125 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 stevige peren, geschild, klokhuizen verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 el versgeperst citroensap
voor het gember-kruimellaagje:
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 180°C
- maak eerst het kruimellaagje. Doe de bloem en het gemberpoeder in een kom. Voeg de blokjes koude boter toe en wrijf ze met de vingertoppen door de bloem. Voeg de suiker toe en wrijf weer tot het mengsel op groef zand lijkt. Zet het kruimelmengsel tot gebruik in de koelkast.
- klop de zachte boter met de suiker in een grote kom tot een lichtgeel en romig mengsel
- klop er een voor een de eieren door en klop goed na elke toevoeging
- voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop 1 minuut tot alles goed gemengd is en het beslag glad is
- schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad
- schep de peren met het citroensap om en schik ze op de bovenkant van de taart
- strooi er het kruimellaagje over
- bak 40 tot 45 minuten in de oven tot de taart gerezen en goudbruin is
- laat volledig afkoelen voor je de taart uit de vorm neemt en in punten op blokjes snijdt
de bloem en het bakpoeder kunnen vervangen worden door zelfrijzende bloem
recept uit: Cakes & bakes , zoet & hartig. Linda Collister. bij Creatief culinair.