Een nieuwe doos met waterverf en penselen, dat doet zin krijgen om te schilderen.
Nora en Jan mogen als eersten de verf testen. Wat dacht je, alles goedgekeurd!
maandag 31 juli 2017
donderdag 27 juli 2017
Vilten met de kleinkinderen
Nu het vakantie is zijn de kleinkinderen af en toe bij ons. En wat kan je dan op een regenachtige, grijze dag beter doen dan eens samen te vilten. Viltwol had ik nog genoeg in voorraad en water en zeep vormen ook geen probleem, dus met hun goedkeuring begonnen we met het vilten van bloemen. Nu waren het nog heel eenvoudige bloemen want ze moesten de techniek nog onder de knie krijgen maar een andere keer dan worden ze nog mooier. Een hele voormiddag en een deel van de namiddag waren ze er zoet mee en ze vonden het superleuk. Opvangdag geslaagd.
maandag 24 juli 2017
vrijdag 21 juli 2017
Meloen met ham en mozzarella
Een zomers voorgerechtje met een knipoog naar het zuiden.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 1 charentaismeloen
- 150 g mozzarellabolletjes
- 1 handvol basilicum
- 80 g parmaham
- 2 à 3 el citroensap
- 2 à 3 el honing
- 4 el olijfolie
Bereiding:
- snij de meloen in tweeën en verwijder de pitjes
- schep er bolletjes uit met een bolletjessteker
- laat de mozzarella uitlekken
- was het basilicum, dep de blaadjes droog en snij ze fijne reepjes
- snij de parmaham fijn
- schik alle ingrediënten in kommetjes
- meng het citroensap, de olie en de honing en besprenkel alles daarmee
- dien meteen op
Recept: Knack Weekend , lente 2016 Nr 51
woensdag 19 juli 2017
Mousse van rode vruchten
Een ideaal fris dessert voor de zomer boordevol rode vruchten.
Dit heb je nodig:
Dit heb je nodig:
- 300 g gemengde rode vruchten ( aardbeien, frambozen, rode bessen ) + enkele voor de afwerking
- 60 g bloemsuiker
- 60 g witte kaas ( platte kaas )
- 3 blaadjes gelatine ( 6 g )
- 2,5 dl slagroom
Bereiding:
- laat de gelatine weken in koud water
- was de vruchten en mix de meerderheid
- snijd de overige vruchten in kleine stukjes
- verwarm de gemixte vruchten en los er de gelatine in op
- meng er de witte kaas en de stukjes fruit er onder
- klop de slagroom met de bloemsuiker stevig op
- schep de room voorzichtig onder het fruitmengsel
- laat de mousse ongeveer 4 rusten in de koelkast
- versier de mousse met enkele vruchten en dien koud op
maandag 17 juli 2017
vrijdag 14 juli 2017
Cake met feta en paprika
Een hartige cake, ik bakte er al meerdere keren en iedere keer zijn ze lekker. In deze zitten feta in blokjes en een rode en groene paprika.
Dit heb je nodig:
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 200 g feta, in blokjes
- 80 g gemengde olijven
- 4 eieren
- 200 g gesmolten boter
- 250 g zelfrijzende bloem
- 1 tl salie, peper en zout
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 180°C
- snij de paprika's in stukjes
- meng de eieren met de boter en doe er geleidelijk aan de bloem bij
- kruid met peper, zout en salie
- vermeng met de paprika's, feta, olijven en salie
- beboter een bakvorm en bestuif hem met wat bloem
- schep er het mengsel in
- zet 40 min. in de oven ( controleer met een breinaald of prikker of de cake droog in vanbinnen, laat hem indien nodig langer bakken)
- haal de cake uit de vorm, laat afkoelen op een rooster en dien lauw of koud op met een slaatje.
Recept: Libelle
Abonneren op:
Posts (Atom)