woensdag 16 oktober 2013

Kokoskoek met appels

Het grote aanbod van verse appels is uitnodigend om er mee aan de slag te gaan in de keuken en wakkert bij mij de bakkriebels aan. Dus bakte ik vandaag een kokoskoek met boscoop appels. Ik gebruik deze appelsoort graag in allerlei gebak omdat hij zo fris-zurig smaakt.


Dit heb je nodig voor een bakvorm van 24 à 26 cm doormeter:

4 appels
125 g zachte boter
100 g suiker
1 pakje vanillesuiker
2 eieren
200 g zelfrijzende bloem
100 ml kokosmelk + 2 à 3 el
50 g geraspte kokos
100 g poedersuiker


Bereiding:

schil de appels, halveer ze en verwijder het klokkenhuis. Snijd ze aan de bolle kant meerdere keren in
klop de boter, suiker en vanillesuiker tot een crème-mengsel
voeg de eieren afwisselend met de bloem, het kokosraspsel en de kokosmelk toe aan de boter-suiker crème en meng goed
vet de taart-of springvorm in met boter en strooi er een beetje bloem over
strijk het deeg glad in de vorm, leg de appels er met de bolle kant naar boven op en druk ze lichtjes aan
bak de koek in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 40 à 50 minuten
ontvorm het gebak en laat afkoelen
meng 2 à 3 el kokosmelk met de poedersuiker en verdeel dit glazuur in strepen over de koek

Recept uit: "Laura Backen" 03/2013




8 opmerkingen:

  1. Als ik nu wat minder zou bloggen en wat minder zou haken dan zou ik misschien ook tijd hebben om zo'n lekkere taart te proberen... Let wel: probeeeeeeeeren want of het bij mij zou lukken?
    Dit weekend komt de Pastinaaksoep en de venkel bij ons op het menu! Ik hou je op de hoogte! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd, en dat bakken, dat moet lukken want het is echt gemakkelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb uw receptje opgeslagen want dat vraagt echt om gebakken te worden dit weekend :-). Effe alles aan de kant en eens lekker taart bakken lijkt me leuk. Zeker zo'n lekkere als de deze. Bedankt om het met ons te delen. Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt om dit recept te delen! Ik heb de taart gisteren gebakken en ze smaakt echt overheerlijk! Voor herhaling vatbaar!
    Ik vind jouw blog erg inspirerend en kom hier heel graag langs.
    Groetjes van Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt, Hilde. Fijn te lezen dat je af en toe eens langs komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Afgelopen weekend de appel/kokostaart gebakken. Dubbele portie deeg gemaakt en voor de dochter een reeks kleine taartjes gebakken.
    Iedereen blij!!! Heb het receptje al moeten doorsturen. Volgende week probeer ik de appel/pompoentaart. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ah, blij dat het gelukt is en dat ze lekker was.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...