Dit heb je nodig voor een cakevorm van 30 cm:
- 4 peren
- 750 ml water
- 150 g suiker
- sap van 1 citroen
- 1/2 vanillestokje
- voor de cake:
- 150 g pure chocolade ( 70% )
- 50 ml amaretto
- 120 g zachte boter
- 120 g suiker
- 4 eieren
- 100 g amandelpoeder
- 20 g bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- snuifje zout
- voor chocoladeafwerking:
- 100 g pure chocolade
- 60 g room
- 25 ml amaretto
Bereiding:
- schil de peren maar behoud het steeltje, verwijder het kroontje en hol de onderkant een beetje uit
- breng het water, de suiker, het citroensap en het schraapsel van het halve vanillestokje aan de kook
- dompel de peren erin en laat ze 10 min. koken
- laat de peren afkoelen in de siroop
- smelt de chocolade voor de cake met de amaretto au bain-marie
- klop de boter met de suiker, voeg één voor één de eieren toe en klop goed op
- meng er de gesmolten chocolade eronder
- roer het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder en het zout eronder
- vet de cakevorm in en bestuif hem met bloem
- giet het deeg erin en duw de peren rechtop in het beslag
- bak de cake in een voorverwarmde oven van 180°C in ongeveer 40 minuten gaar
- laat het gebak wat afkoelen in de bakvorm en stort hem dan voorzichtig op een rooster, laat de cake afkoelen
- laat voor de afwerking de 100 g pure chocolade smelten met de amaretto en de room
- roer het mengsel goed glad en giet het over de cake
Recept: (aangepast) : Chic, Chic, Chocolat, Food & Photo.
Hoe mooi is dit! En vast ook even lekker jou kennende! Je foto's van je baksels worden ook alsmaar beter! Knap.
BeantwoordenVerwijderenoh, bedankt. Ik zit te blinken van trots, zeker nu jij dat zegt. :)
VerwijderenWat een leuk idee om peren zo verwerken, het ziet er ook nog eens prachtig uit en met chocolade zal het vast heel lekker zijn.
BeantwoordenVerwijderenLekker recept! Zeker met wat Amaretto er in!
BeantwoordenVerwijderengr bi