woensdag 7 mei 2014

Slaatje met groene asperges en gerookte zalm

Asperges zijn nu overal verkrijgbaar en ik maak ze graag klaar. Aan de groene asperges heb je heel weinig werk vooraf want alleen het onderste gedeelte moet geschild worden en dan zijn ze klaar voor gebruik. Gebakken in boter en wat olijfolie en vergezeld van gerookte zalm zijn ze lekker in een geïmproviseerd slaatje zoals dit.


Dit heb je nodig: ( voor 2 personen )
  • sla ( gewone of een mengeling van enkele soorten)
  • kerstomaatjes
  • lenteui (2)
  • 500 g groene asperges
  • 200 g gerookte zalm
  • vinaigrette of olijfolie en balsamicoazijn
  • verse peper en zout 
  • boter en olijfolie om te bakken
bereiding
  • was de sla, tomaatjes, lenteui en de asperges
  • schil het onderste derde deel van de asperges en snij ze in drie stukken
  • verdeel de zalm  in sliertjes
  • leg de sla op een bord
  • bak de asperges in de boter met wat olijfolie en kruid met peper en zout
  • laat ze enkele minuten bakken, voeg dan de in stukken gesneden lenteuitjes erbij en laat nog een paar minuutjes bakken
  • verdeel de asperges en uitjes over de sla op het bord
  • leg er de zalmsliertjes over en de gehalveerde tomaatjes
  • kruid met verse peper 
  • dien, indien gewenst, op met een vinaigrette naar keuze of met enkele druppels olijfolie en balsamicoazijn

2 opmerkingen:

  1. Ah zie nu lees ik het hier ook... groene asperges hoef je niet te schillen! Ik maakte ze vorige week in een quiche en maar schillen... ik hield puur niks meer over. :(
    Goed dat ik dat weet... ik haat dat schillen. Nu komen ze zeker vaker op het menu.
    Je slaatje ziet er alweer heerlijk uit!
    Fijne avond nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I love salads. This would have been my favorite - it looks wonderful. We asparagus is not a popular food, but much like salmon.

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...