Dit heb je nodig voor een bakvorm van 24cm:
- 2 sinaasappels
- 6 eieiren
- 250 g suiker
- 250 g gemalen amandelen
- 1 kl bakpoeder
- 2 el oranjebloesemwater
bereiding:
- was de sinaasappels en kook ze 1u30' tot ze heel zacht zijn
- klop de eieren met de suiker , voeg het oranjebloesemwater, bakpoeder en amandelen toe
- snijd de kapjes af van de sinaasappels, halveer, verwijder eventueel pitjes en pureer ze heel fijn
- meng met het ei- en amandelmengsel
- bak de taart op 190° gedurende 50 à 60'
De taart is inderdaad smeuïg en de sinaasappel proef je duidelijk . Ik vind ze heel lekker maar het is zo anders dan wat ik gewoonlijk bak dat mijn man een beetje twijfelachtig goedkeurend een 7 op 10 geeft. De kleinkinderen zijn er wel gek op. Ik raad je aan om de taart eens te bakken.
Dag Emmy,
BeantwoordenVerwijderenZou de sinaasappeltaart eens willen uitproberen.
Ze bevat geen boter, dus dat is mooi meegenomen;-)
Heb ik het goed begrepen dat je de schil niet verwijderd en dat ze mee in het beslag gaat?
Groetjes,
Karine
Dag karine,
BeantwoordenVerwijderenDe sinaasappels worden in hun geheel gebruikt, dus met de schil.
Succes en smakelijk
groetjes