donderdag 19 april 2012

Lente rabarber

Vandaag nog eens confituur gemaakt. Dit keer met de jonge rabarber uit onze tuin. Mijn dochter heeft graag confituur van rabarber met aardbeien en omdat ik die nog in de diepvries in voorraad had kon ik er maken. Zo staan de potjes klaar om mee te nemen als we nog eens een bezoekje brengen. Zelfgemaakte confituur kan s'morgens zo lekker smaken op een geroosterd boterhammetje.

Dit het je nodig:

  • 500 g aarbeien (diepvries)
  • 500 g verse jonge rabarber
  • 500 g fijne suiker
  • 1 zakje pec plus
  • 1/2de dl water of citroensap


bereiding:

  • was de rabarber en snij in kleine stukjes.
  • doe de rabarber samen met de aardbeien, het water of citroensap en het zakje pec plus in een grote kookpot.
  • breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de vruchten gaar zijn.
  • voeg dan de suiker erbij en laat 1 minuut koken vanaf het kookpunt
  • schep onmiddellijk in glazen en sluit ze af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...