donderdag 8 augustus 2013

Ijsgekoelde sabayon met bessen en ijs


Dit dessert is een variant van de exotische sabayon die ik eerder eens maakte. De ijsgekoelde sabayon kan je gemakkelijk enkele uren vooraf maken.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
  • 50 g rode bessen
  • 50 g blauwe bessen
  • 50 g frambozen
  • 50 g bramen
  • 4 bollen vanilleijs
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 2 eidooiers
  • 2 eetl. suiker
  • een snuifje nootmuskaat
  • een snuifje zwarte peper
  • 1dl slagroom
bereiding:
  • was het fruit
  • doe de eidooiers,de suiker, het sinaasappelsap in een kookpan met dikke bodem
  • kruid met nootmuskaat en zwarte peper
  • zet de kookpan op een matig vuur en klop het geheel 5 à 8 min. op met de mixer tot de sabayon heet is (mag niet koken) en zeer luchtig is
  • zet de kookpan met de sabayon in een koud waterbad
  • klop verder tot de sabayon afgekoeld is
  • klop de slagroom lichtjes op ( deze moet lopend blijven) en meng met onder de sabayon
  • bewaar in de koelkast tot het moment van opdienen
  • verdeel wat bessen over de glazen
  • leg in het midden een bol vanilleijs
  • schep sabayon over het ijs
  • vul het glas verder met bessen en dien op





1 opmerking:

  1. Ga ik vast een keertje proberen maar het vergt al wel wat meer klophandigheid met de mixer. Ik vrees dat ik helemaal onder de sabayon ga hangen?

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...