Dit heb je nodig voor 12 stuks:
- 50 g gedroogde veenbessen
- 1 dl vers sinaasappelsap
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels zeste van een onbehandelde sinaasappel
- 250 g bloem
- 2,5 theelepel bakpoeder
- 60 g suiker
- 1 dl karnemelk
- 2 eieren
- 50 g gesmolten boter
Bereidingswijze:
- laat de gedroogde veenbessen een half uurtje weken in het sinaasappelsap, de honing en de sinaasappelzeste
- zeef de bloem in een kom en roer het bakpoeder en de suiker erdoor
- maak een kuiltje en meng hierin de melk met de eieren en gesmolten boter
- schep alles door elkaar. Doe dit niet te lang, het beslag moet wat klonterig blijven
- meng het sinaasappel-veenbessenmengsel onder het deeg
- zet 12 papieren muffinvormpjes in een muffinplaat en vul ze voor 3/4de met het deeg
- Bak in ongeveer 20 ' goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C
In plaats van bloem en bakpoeder gebruikte ik zelfrijzende bloem.
recept: kvlv Feest ! Culinair.
Mmmm... encore une recette !! Merci
BeantwoordenVerwijderenBonne semaine!!
xxx Maria xxx
Merci Maria.
BeantwoordenVerwijderenoei die zien er heerlijk uit leuke smaak combi ook en ook nog goed voor je blaas veenbes ( cranberry toch geloof! ik) mmm lekker
BeantwoordenVerwijderengroetjes leon10