Dit heb je nodig:
- 300 g gerookte forelfilet
- 1 potje zalmeitjes
- 2 tomaten
- 1/2 venkel
- een takje dille
- 1/4 bosje bieslook
- 2 dl slagroom
- 1 dl fisfumet
- 4 gelatineblaadjes ( 8 g )
- cayennepeper
- 250 g diepvrieserwten
- 1 dl groentebouillon
- 1 dl droge witte wijn
- 1 dl slagroom
- fleur d'Ardeche ( kruidenmengeling van oregano, zeezout, citroenzeste, zongedroogde tomaten, suiker...)
bereiding:
- week de gelatineblaadjes ongeveer 10' in koud water en los ze op in de warme fisfumet. Laat wat afkoelen.
- hak de forelfilets fijn in de keukenrobot
- meng er de visfumet onder en breng op smaak met cayennepeper
- klop de room lobbig en spatel onder de vis
- laat de mousse opstijven in de koelkast
- maak de venkel schoon, snijd in blokjes en blancheer in lichtgezouten water. Verfris onder koud, stromend water
- ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes
- breng de groentebouillon, witte wijn en room aan de kook met de erwten. Laat een minuut doorkoken en pureer. Breng op smaak met fleur d'Ardeche en zeef de coulis.
- vorm met twee eetlepels quenelles van de forelmousse, schik op borden en werk af met de zalmeitjes.
- schik de groenteblokjes ernaast en werk af met de erwtencoulis
recept: kvlv " feest " Culinair
In plaats van quenelles heb ik vormpjes gevuld met de forelmousse en na opstijven op de borden gestort.
De zalmeitjes verving ik door foreleitjes en de bieslook door fijne ringetjes lenteui.
De hoeveelheid ingrediënten voor de forelmousse is ruim voldoende voor 6 personen.
Voor de erwtencoulis nam ik de helft van de aangegeven hoeveelheid en dat volstaat ook voor 6 personen.
Mmmm. lekker! Ik heb even rondgesnuffeld op jouw blog.
BeantwoordenVerwijderenJij kunt ook van alles en maakt mooie creaties.Dank dat je volger van mij bent geworden. Ik wil jou ook graag blijven volgen. Groetjes, Marleen
Bedankt Marleen
BeantwoordenVerwijderenMmmmm......merci de la recette !!
BeantwoordenVerwijderenBonne semaine!!
xxx Maria xxx