zondag 28 november 2021

Appel-hazenotencake.

Met appels en hazelnoten in een gebak, breng je de herfst op je bord. Bovendien krijg je door het eten van deze smeuïge cake, een goed humeur. 

  



Dit heb je nodig:

Een springvorm van 20cm 

3 of 4 zure appels (bvb boscoop)

1 onbehandelde citroen

2 cl rum

175 zachte boter

100 g suiker 

2 el vanillesuiker

4 eieren 

Een mespunt zout

1 tl bakpoeder 

100g gemalen hazelnoten 

275 g bloem 

100 ml melk

Poedersuiker voor de afwerking

Vetstof en bloem voor de bakvorm 




Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C warme lucht 
Vet de springvorm in en bestuif hem met bloem 
Schil de appels, verwijder het klokhuis en sn ze in kleine blokjes 
Meng de appelblokjes met het citroensap en de rum
Klop de boter romig, roer er afwisselend de suiker, vanillesuiker en de eieren onder
Voeg het zout en en de citoenzeste toe
Meng de bloem, het bakpoeder en de gemalen hazelnoten 
Schep het noten-bloemmengsel samen met de melk onder het boter-eier beslag tot een glad geheel
Voeg er dan de appelstukjes bij en meng goed 
Giet het deeg in de bakvorm en bak ongeveer 60-65 minuten 
Controleer de gaarheid 
Laat de cake een 30 minuten in de vorm afkoelen afkoelen, haal hem uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster 
Bestuif de cake met poedersuiker 









Recept:

Herfst kuchen. Landidee

100 Recepte vorm Land zum Erntedankfest





5 opmerkingen:

  1. ah dat ziet er heerlijk uit het recept sla ik op dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker dat hebben wij nodig is het niet een goed humeur! gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt dames. En ja, een goed humeur kunnen we gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oh nichtje!luister nog eens maar Toon Hermans! Sint Niklaas!:)

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...