Dit heb je nodig:
- een cakevorm van ca. 30 x 15 cm
- 1 avocado
- 1 limoen
- 225 g zachte boter
- 200 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 mespunt zout
- 4 eieren
- 350 g bloem
- 50 g gemalen amandelen
- 1 zakje bakpoeder
- 50 ml melk
- boter en bloem voor de cakevorm
- voor het glazuur en de afwerking:
- 200 g poedersuiker
- 2 limoenen
- 50 g gemalen pistachenoten
- Bereiding:
- vet de vorm in en bestuif hem met bloem
- verwarm de oven voor op 175 ° C boven- en onderwarmte of 150° hete lucht
- halveer de avocado, verwijder de pit en de schil.
- pureer het vruchtvlees met het sap van 1 limoen
- klop de boter, de suiker, vanillesuiker en het zout luchtig
- voeg de eieren één voor één al kloppende erbij
- meng de bloem, het amandelmeel en het bakpoeder
- roer het bloemmengsel, de avocado en de melk afwisselend onder de eiermassa
- giet het deeg in de vorm en bak ongeveer 1 uur.
- als het gebak te veel bruint tegen het einde van de baktijd, bedek het dan met alufolie
- laat de cake wat afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster, laat volledig afkoelen
Afwerking:
- giet het sap van 2 limoenen op de poedersuiker, meng goed tot een dikvloeibaar glazuur en voeg eventueel wat poedersuiker toe als het mengsel te vloeibaar is
- giet het limoenglazuur over de cake en bestrooi met de gemalen pistachenoten.
Dat ziet er lekker uit
BeantwoordenVerwijderen