crea

zondag 28 februari 2021

Cake met avocado en limoen

Originele bakrecepten wil ik altijd graag uitproberen. Deze cake met avocado en limoensap is verrassend lekker en smeuïg. Het recept vond ik in het tijdschrift 'Sweet Dreams' waarop ik geabonneerd ben en dat ik al van 2012 koop als we in Duitsland op vakantie zijn. Het is een verzorgd tijdschrift met prachtige foto's en een degelijke uitleg. En, het bulkt van de aparte baksels.



Dit heb je nodig: 
  • een cakevorm van ca. 30 x 15 cm
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 225 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 4 eieren
  • 350 g bloem
  • 50 g gemalen amandelen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 ml melk
  • boter en bloem voor de cakevorm
  • voor het glazuur en de afwerking:
  • 200 g poedersuiker
  • 2 limoenen
  • 50 g gemalen pistachenoten


  • Bereiding:
  • vet de vorm in en bestuif hem met bloem
  • verwarm de oven voor op 175 ° C boven- en onderwarmte of 150° hete lucht
  • halveer de avocado, verwijder de pit en de schil. 
  • pureer het vruchtvlees met het sap van 1 limoen
  • klop de boter, de suiker, vanillesuiker en het zout luchtig
  • voeg de eieren één voor één al kloppende erbij
  • meng de bloem, het amandelmeel en het bakpoeder
  • roer het bloemmengsel, de avocado en de melk afwisselend onder de eiermassa
  • giet het deeg in de vorm en bak ongeveer 1 uur.
  • als het gebak te veel bruint tegen het einde van de baktijd, bedek het dan met alufolie
  • laat de cake wat afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster, laat volledig afkoelen 


Afwerking:
  • giet het sap van 2 limoenen  op de poedersuiker, meng goed tot een dikvloeibaar glazuur en voeg eventueel wat poedersuiker toe als het mengsel te vloeibaar is
  • giet het limoenglazuur over de cake en bestrooi met de gemalen pistachenoten.

Recept: Sweet Dreams . Januari - februari 2021






1 opmerking: