zondag 26 april 2020

Hartige bloemkooltaart met kaas

Deze hartige taart zonder deegbodem is een vegetarisch light versie van de bekende quiche.




Dit heb je nodig voor 8 stukken:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine bloemkool ( ca. 600 g )
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • 3 el olie
  • zout en peper en een kleine koffielepel kurkuma
  • 150 g gruyère kaas
  • 6 eieren
  • 2 el maïzena
  • bakpapier
  • een quichevorm van 26 cm doormeter


Bereiding:
  • pel de ui en de knoflook en snij ze in stukjes
  • maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes
  • was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in fijne reepjes
  • verhit de olie in een grote pan en rooster daarin de bloemkool ca. 3 minuten
  • voeg de ui, look en paprika toe en bak ook ca. 3 minuten, neem van het vuur en laat wat afkoelen
  • breng op smaak met peper, zout en de kurkuma
  • was de peterselie, dep hem droog en hak hem fijn
  • rasp de gruyère, klop de eieren in een grote kom
  • meng de maïzena, de kaas en de peterselie er onder
  • breng op smaak met zout en peper
  • verwarm de oven voor 175°C hete lucht of 200°C electrisch
  • meng het eimengsel met het groentemengsel
  • bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het mensel er in
  • bak ca. 40 minuten tot het eimengsel geslold is
  • neem voorzichtig uit de vorm en dien op, eventueel vergezeld van een slaatje


Recept : Koken en Genieten, De beste en lekkerste gezonde gerechten.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk recept! Het water komt mij in de mond! �� Dit doet iets met de mens, je krijgt er honger van!
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...