Dit heb je nodig voor 8 stukken:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine bloemkool ( ca. 600 g )
- 1 kleine groene paprika
- 1 kleine rode paprika
- 3 el olie
- zout en peper en een kleine koffielepel kurkuma
- 150 g gruyère kaas
- 6 eieren
- 2 el maïzena
- bakpapier
- een quichevorm van 26 cm doormeter
Bereiding:
- pel de ui en de knoflook en snij ze in stukjes
- maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes
- was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in fijne reepjes
- verhit de olie in een grote pan en rooster daarin de bloemkool ca. 3 minuten
- voeg de ui, look en paprika toe en bak ook ca. 3 minuten, neem van het vuur en laat wat afkoelen
- breng op smaak met peper, zout en de kurkuma
- was de peterselie, dep hem droog en hak hem fijn
- rasp de gruyère, klop de eieren in een grote kom
- meng de maïzena, de kaas en de peterselie er onder
- breng op smaak met zout en peper
- verwarm de oven voor 175°C hete lucht of 200°C electrisch
- meng het eimengsel met het groentemengsel
- bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het mensel er in
- bak ca. 40 minuten tot het eimengsel geslold is
- neem voorzichtig uit de vorm en dien op, eventueel vergezeld van een slaatje
Recept : Koken en Genieten, De beste en lekkerste gezonde gerechten.
Heerlijk recept! Het water komt mij in de mond! �� Dit doet iets met de mens, je krijgt er honger van!
BeantwoordenVerwijderengr bi
Super lekker dit.
BeantwoordenVerwijderen