Dit heb je nodig:
- 5 eieren
- 250 ml slagroom
- 5 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 g hazelnootpasta
- 250 g + een beetje zachte boter
- 250 g + een beetje bloem
- 5 eiwitten
- zout
- 425 g poedersuiker
- 175 g gemalen hazelnoten
- 2 el citroensap
- 1 tl cacao
- 1 wegwerpspuitzak
- 1 houten spies
Bereiding:
- splits de eieren, zet de eiwitten in de koelkast
- breng de slagroom aan de kook en laat hem ca. 2 minuten afkoelen
- roer de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker kort door elkaar
- roer de slagroom portiegewijs erdoorheen
- verwarm al roerend op laag vuur (niet laten koken) totdat de slagroom dik wordt
- smelt de hazelnootpasta al roerend erin
- laat afkoelen
- verwarm de oven voor (hete lucht : 200° C)
- vet een bakblik ( ca. 35 x 40 cm ) in met een beetje boter en bestrooi met wat bloem
- klop 10 eiwitten met een snuifje zout stijf en voeg geleidelijk 175 g poedersuiker toe
- zeef 250 g bloem boven het mengsel en spatel samen met de hazelnoten erdoorheen
- strijk de helft van het mengsel dun uit over het bakblik
- bak ca. 8 minuten in de oven
- snijd de bodem doormidden zodat 2 kleinere bodems ontstaan
- laat afkoelen
- bak de rest van het meringuebeslag op dezelfde manier
- klop met een mixer 250 g boter in ca. 8 minuten licht en romig
- roer het slagroommengsel beetje bij beetje erdoorheen
- strijk 1/3de van de room op 1 bodem
- schik de rest van de bodems en de room afwisselend erbovenop
- zet de taart ca. 3 uur afgedekt in de koelkast
- roer 250 g poedersuiker, het citroensap en ca. 2 el heet water goed door elkaar
- roer 2 - 3 el van het mengsel door de cacao en ca. 1 tl heet water
- strijk het lichte glazuur over het gebak
- vul de spuitzak met het donkere glazuur en snijd het puntje van de zak
- spuit in de lengte strepen met een afstand van 2 cm over het licht glazuur
- trek de houten spies in de andere richting over de donkere strepen zodat een mooi patroon ontstaat
- laat op een koele plaats ca. 4 uur drogen
- snijd het gebak aan wanneer het helemaal afgekoeld is
Recept: 'Het superdikke taartenboek' Koken & Genieten. ( de taartenspecials 6 t/m 9 )
dat ziet er wel heel lekker uit mooi gemaakt
BeantwoordenVerwijderenEetbare Kunst!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenEn daar een notenjenever bij geserveerd :)
gr bi
zo mooi
BeantwoordenVerwijderen