zondag 16 november 2014

Chocoladecake met rode biet

Chocolade met rode biet samen in een cake, dat wilde ik wel eens proberen. En ik moet zeggen, het is voor herhaling vatbaar. De cake smaakt intens naar chocolade maar dankt zijn smeuïgheid aan de gepureerde gekookte rode bietjes.


Dit heb je nodig:

  • 250 g gekookt en gepureerde rode biet
  • 250 ml plantaardige olie
  • 225 g bloem
  • 1 1/2 tl natriumbicarbonaat (maagzout)
  • 3 eieren
  • een snuifje zout
  • 6 el cacaopoeder
  • 300 g suiker
  • eventueel bloemsuiker voor het bestrooien
  • boter en een bloem voor de bakvorm
  • een bakvorm  ( 19 x 19 cm, 4 cm diep) of een ronde vorm van 24 cm 
Bereiding:
  • verwarm de oven voor op 180°C
  • vet de bakvorm in en bestuif met bloem
  • meng in een kom de bloem, natriumbicarbonaat, het zout, de suiker en het cacaopoeder
  • voeg bij de gepureerde rode biet de olie en de eieren en mix tot één geheel
  • giet het bietenmengsel bij de droge ingrediënten en meng alles onder elkaar
  • giet alles in de ingevette bakvorm en bak ongeveer 40 à 45 minuten. Verleng de baktijd als er aan een priem die in de cake geprikt wordt nog deeg kleeft. 
  • stort de cake op een rooster en laat afkoelen
  • bestrooi de cake eventueel met bloemsuiker
bron: Allrecipes.nl

6 opmerkingen:

  1. Hm. Kan me niet voorstellen hoe de combinatie rode biet/chocolade proeft, dus dit moeten we eens proberen ;-). Aangezien je toch met maagzout werkt, zou dit ook lukken met spelt ipv gewone bloem ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je proeft eigenlijk de rode biet niet. En met spelt zal het ook wel lukken, denk ik. Eens proberen hè Ingrid :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze week staan er rode bieten op het boodschappenlijstje !! Ben benieuwd om dit te proeven !

      Verwijderen
  3. Bijzonder! Maar er zit wel veel suiker in. Geeft de biet te weinig ´zoet´af om er minder van in te doen denk je?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik denk dat de hoeveelheid suiker nodig is omdat er zoveel pure cacao in zit die het anders te bitter zou maken. Hij smaakt anders helemaal niet te zoet. En minder suiker, dat valt een andere keer te proberen. Ik volgde ook maar het recept. :)

      Verwijderen
  4. lijkt me heel apart de combinatie...smaakt het?

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...