zondag 23 maart 2014

Esdoorn-pecancupcakes

Esdoornsiroop en pecannoten zijn een klassieke combinatie. Dat blijkt uit deze luchtige, plakkerige cakejes die met glazuur en gekarameliseerde pecannoten worden gegarneerd.



Dit heb je nodig voor 12 muffins en papieren vormpjes om ze te bekleden:

  • 115 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 160 ml esdoornsiroop
  • 2 eieren
  • 115 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g grof gehakte pecannoten

gekarameliseerde pecannoten:

  • 60 g fijne suiker
  • 2 el water
  • 12 halve pecannoten

esdoornglazuur: 

  • 50 g roomboter op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels esdoornsiroop
  • 145 g bloemsuiker

Bereiding:

  • klop in een grote kom de boter met de suiker tot een romig mengsel
  • klop er de esdoornsiroop door
  • klop er één voor één de eieren door 
  • zeef er het bakmeel over en schep alles losjes om
  • schep er de pecannoten door
  • giet het beslag in de met papier beklede vormpjes
  • bak ze in ongeveer 17 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C tot de cupcakes goudgeel zijn en een in het midden gestoken pen er schoon uitkomt.
  • Laat ze afkoelen op een rooster


  • doe voor de gekarameliseerde pecannoten de fijne suiker in een pan en voeg 2 eetlepels water toe
  • verhit zachtjes en roer tot de suiker is opgelost
  • verhoog het vuur en verwarm tot het mengsel goudgeel is
  • spreid de noten uit op een vel bakpapier
  • schep de karamel over elk nootje zodat het goed bedekt is
  • laat afkoelen
  • klop voor het glazuur de boter met de esdoornsiroop en de bloemsuiker tot een lichtgeel en luchtig mengsel
  • smeer het glazuur over de cupcakes en garneer elk cakeje met een gekarameliseerde pecannoot

voor het glazuur liet ik de boter weg en mengde enkel de bloemsuiker met de siroop. Zo zijn de cupcakes wat minder calorierijk. Bovendien bakte ik mini-cupcakejes.

recept: Cakes & Bakes zoet & hartig . Linda Collester. Creatief culinair

9 opmerkingen:

  1. Babeczki wyglądają smakowicie! :) Pozdrawiam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lekker ! lekker.....! en daar een koffie of thee bij... laat maar komen !! gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohooooohhhhhhhhhhh! 'k Zou er zo in bijten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmh, they look so yummy!! Thanks for the recipe :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kom eraan!

    Dat recept sla ik op.
    Bedankt!

    Klein verzoek: het zou veel makkelijker zijn bij jou te reageren als je de knop uitvinkt van "bewijs dat je geen computer bent". Hoeveel keer dat ik daar het verkeerde nummer intik (ik moet eigenlijk leesbril dragen maar vertik het meestal)

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...