Dit gebruikte ik:
- 2 uien
- 1 eikenbladsla
- 1 spitskool
- 1 kleine courgette
- een handvol peterselie
- een klontje boter
- zout, peper en een paar kippenbouillon blokjes naar smaak
- water
- eventueel per soepbord, een eetlepel light room of soja cuisine ( light )
- breng een paar liter water aan de kook
- was de groenten
- pel de uien en snij ze in kleine stukjes
- smelt de boter in een grote kookpot en stoof daarin de uien
- voeg er de fijngesneden spitskool aan toe en laat 10 min stoven, roer af en toe, voeg eventueel wat water toe
- snij ondertussen de courgette in stukjes en laat even mee stoven
- voeg ongeveer 1 liter kokend water toe, wacht even tot alles goed kookt en doe er dan de sla bij
- laat deze een 3-tal minuten meekoken
- mix of blender alles heel fijn en voeg water toe tot de gewenste dikte
- kruid met de bouillonblokjes, zout en peper naar smaak, laat nog 1 minuutje koken
- dien op in soeptassen of -borden en giet in het midden een lepel light room en strooi er nog wat fijn gehakte peterselie over
Ziet er alweer overheerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenwat leuk groen fris lekker zomers recept ziet er goed uit
BeantwoordenVerwijderengroetjes en fijne dag leon10
De groenten zien er frisser uit dan in de groentenwinkel! Het soepje heeft de kleur van het jaar! Trendy groen. :)
BeantwoordenVerwijderenIk heb vandaag ook aan de tuintafel broccoli, spinazie en een witte kool klaargemaakt om in te vriezen.
Het ziet er heerlijk uit! Een vraagje: Met hoeveel liter water moet ik starten bij deze hoeveelheid ingrediënten? Met bijv. 2, 3 of 5 liter?
BeantwoordenVerwijderenHallo, begin met het koken van 2 liter wat maar of je die hoeveelheid ook gebruikt hangt af van hoe dik je de soep uiteindelijk wil hebben.
BeantwoordenVerwijderenSucces!