zondag 13 december 2020

Noten-zoete aardappel tulband met roomkaasglazuur

 Eerder bakte ik al zoet gebak met groenten erin zoals rode biet, wortelen, pompoen en courgette maar de zoete aardappel ontbrak nog. Afgewerkt met de roomkaasglazuur lijkt het gebak wel ondergesneeuwd en ziet hij er winters uit.



Dit heb je nodig:

  • 200 g zoete aardappel
  • 150 g hazelnoten
  • 200 g boter + extra voor de bakvorm
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een mespunt zout
  • 3 eieren
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 75 ml melk
  • 60 g bloemsuiker
  • 150 g roomkaas
  • 2 el slagroom
  • 30 g witte smeltchocolade



Bereiding:
  • schil de zoete aardappel en rasp ze fijn
  • hak de hazelnoten niet te fijn
  • klop de boter romig met de suiker, vanillesuiker en het zout, gebruik een handmixer
  • voeg al kloppend één voor één de eieren toe
  • voeg de bloem afwisselend met de melk toe aan het beslag
  • roer de zoete aardappel en de hazelnoten erdoorheen 
  • verwarm de oven voor: 180°C boven- en onderwarmte
  • boter de tulbandvorm zorgvuldig in en bestuif hem met bloem
  • schep het beslag in de vorm
  • bak de cake ca. 45' in de oven
  • laat het gebak een half uur afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster, laat verder afkoelen
  • laat de chocolade smelten in de room, meng de bloemsuiker erdoor en klop de roomkaas eronder tot een smeuïg glazuur
  • giet dit glazuur over de tulband
Recept: ( aangepast ) Taartenhits van Koken & Genieten

1 opmerking:

  1. Hoe mooi is dit. En vast ook weer heel lekker, jou kennende. Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...