zondag 12 augustus 2018

Chocoladekrans met kersen

Een chocolade cake met de frisheid van kersen voor een zomerse toets.


Dit heb je nodig voor een tulband- of kransvorm met de inhoud van ca. 2 l

  • 300 g zachte boter + wat extra voor de vorm
  • 300 g suiker
  • 300 g bloem + wat extra voor de vorm
  • 6 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker of vers van een halve peul
  • 680 g kersen ( pot )
  • 2 el cacao
  • 3 el melk
  • 150 g pure chocolade
  • 150 ml 
  • slagroom
  • 15 g kokosvet


Bereiding:
  • vet de vorm in en bestuif hem met bloem
  • laat de kersen uitlekken
  • klop de boter met de vanille (suiker of peul) en de suiker met een mixer romig
  • klop de eieren er één voor één doorheen
  • meng de bloem met het bakpoeder en roer het onder het eimengsel
  • verdeel het beslag in 2 delen
  • warm de melk een beetje op, los de cacao erin op en roer goed
  • klop door 1 helft de opgeloste cacao
  • verwarm de oven voor: warm lucht: 160 ° C, boven- en onderwarmte: 175°C
  • verdeel het lichtgekleurde beslag in de vorm en strijk glad
  • verdeel de kersen erover
  • bedek alles met het cacaobeslag
  • schep met een vork en met een draaiende beweging het onderste beslag op enkele plaatsen door het cacaobeslag
  • bak  ca.1 uur
  • laat het gebak 10 minuten afkoelen in de vorm, stort hem op een rooster en laat verder afkoelen
  • hak voor het glazuur de chocolade in stukken
  • verwarm de slagroom en het kokosvet, voeg de chocolade toe en smelt hem al roerend
  • laat het glazuur afkoelen en roer stevig door
  • verdeel het glazuur over het gebak


Recept: ( aangepast ) Taartenhits koken & genieten. Toppers van taarten 57 x voorjaarsgebak.

8 opmerkingen:

  1. Olala! Dat ziet er weer overheerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gooi alle vrouwebladen weg ze maken je schizofreen.
    Op de eerste pagina staan de diëten.
    Op pagina twee het recept voor een chocoladecake
    "Kim Willians"
    Gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooohhh.... ik dacht eerst; niets voor mij, té machtig, té veel chocolade... maar hij is gemarmerd, tof! En wat ziet dat er lekker uit met die kersen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Reacties
    1. Dat kan niet anders met zo'n geweldige chef in huis !
      George Meredith schreef:De kus is vlug vergeten, maar niet de kok !
      Gr gi

      Verwijderen
    2. Hoe lief van haar!
      Wij hebben ook geproeft van deze lekkernij :-) en ik moet zeggen echt een aanrader! Dikke kus
      gr bi

      Verwijderen
  5. Die ziet er machtig lekker uit!!!
    Ik ben dol op chocolade en ook dol op kersen.

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...