zondag 22 oktober 2017

Tarte tatin met venkel en parmesaan

Hartige taarten, we vinden ze echt lekker. Ook deze tatin viel in de smaak.



Dit heb je nodig:

  • 1 rol kant en klaar bladerdeeg
  • 2 grote of 3 kleine venkels
  • 50 g boter 
  • 2 el bruine suiker ( cassonade )
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 koffielepel venkelzaadjes
  • 30 g parmesaan
  • zout en peper
  • piment d'Espelette


Bereiding:
  • was en snijd de venkels in dikke schijven vanuit de hoogte en reserveer wat van het fijne groen
  • laat de boter smelten in een tatin- of andere bakvorm, voeg de venkelschijven toe en laat ze bakken op een middelmatig vuur, 5 minuten aan elke kant
  • strooi er de suiker over samen met de tijm en de venkelzaadjes
  • kruid met zout, peper en het pigment
  • gaar verder op een zacht vuur gedurende 10 minuten
  • laar dan alles 2 minuten carameliseren op een hoog vuur
  • strooi de parmesaan over de venkel 
  • drapeer het bladerdeeg over de venkel en druk het deeg goed aan langs de zijkanten
  • zet de tatin in een voorverwarmde oven van 210°C en laat bakken gedurende 25 à 30 minuten
  • haal de tatin uit de oven en laat enkele minuten afkoelen alvorens op te dienen
  • leg een groot bord op de bakvorm en keer het geheel om zodat het deeg aan de onderkant zit en de venkel aan de bovenkant
  • strooi er enkele pluisjes venkelgroen over
Recept: Maxi Hors-série cuisine . été 2017

3 opmerkingen:

  1. Venkel komt hier zelden op tafel want bijna niemand lust dat. Jammer want het is een zeer gezonde groente. Misschien lukt het om het op deze manier te maken. Bedankt voor receptje.

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij houden wel van venkel, maar meestal bij vis.
    Deze taart is wel speciaal, nog niet eerder gezien op deze manier en het ziet er wel erg smakelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...