zondag 13 november 2016

Zachte zoete broodjes

Tijdens onze vakantie in Duitsland vond ik in een winkel voor bakbenodigdheden, een broodstempel voor het maken van een afdruk in de vorm van een gezichtje. Ik heb hem nu voor de eerste keer gebruikt, leuk voor als de kleinkinderen komen.



Dit heb je nodig voor 16 broodjes van ongeveer 50 g:
  • 500 g tarwebloem
  • 200 ml melk
  • 25 g verse gist of 11 g droge gist
  • 20 g boter
  • 2 eieren
  • een mespunt zout
  • 30 g suiker
  • boter om in te smeren
  • losgekopt ei om in te strijken

Bereiding: (met de machine:
  •  meng in de kom de lauwe melk met de gist, boter, suiker en de eieren
  • voeg de bloem er aan toe en strooi bovenop het zout
  • laat alles goed kneden , en 10 tal minuten
  • laat het deeg 30 minuten rijzen 
  • kneed het deeg terug door en weeg bolletjes af van 50 g
  • bol de bolletjes op en druk ze plat tot ongeveer 8 cm doormeter
  • leg ze op een ingevette bakplaat en laat 10 minuten rusten
  • druk de stempel in de deegbolletjes tot op de plaat
  • laat het deeg 1 uur rijzen
  • bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei
  • bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende ca. 12 à 15 minuten
  • laat ze afkoelen op een rooster

Recept: Ons bakboek KVLV , zacht zoet gistdeeg
Stempel van het merk Birkmann

7 opmerkingen:

  1. o wat leuk die broodjes zo met die gezichtjes ..
    dat zouden de kleinkinderen heel leuk vinden ...
    en bedankt voor het recept .
    nog een fijne zondag ...lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Happyyyyy broodjes! Super leuk!
    De kleinkinderen boffen :-)
    Liefs,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. super leuk ik heb zo'n ding nog niet eerder gezien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kei tof die stempel... dat zullen de kindjes wel geweldig vinden! Je scoort alweer oma! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank je wel dames voor de lieve reacties.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe leuk is dat broodje met een smily, daar wordt groot en klein echt vrolijk van.
    Als je dit op je bordje krijgt ... Mmmm smullen maar :-)
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Funny buns :o). Thanks for the recipe & happy weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...