Deze kleine wafeltjes zijn ideaal om te serveren bij een tasje koffie of thee. Je bakt ze met 4 tegelijk en achteraf dompel je ze in gesmolten chocolade.
dit heb je nodig:
- 125 g zachte boter
- 150 g suiker
- vanille
- 1 g zout
- 2 eieren
- 225 g bloem
- 5 g bakpoeder
- 50 g chocolade naar wens: puur, melk of witte of een potje kant en klare couverture chocolade
Bereiding:
- meng de zachte boter met de suiker, vanille en het zout
- voeg de eieren één voor één toe
- zeef de bloem en het bakpoeder en meng eronder
- vul een spuitzak met glad spuitbuisje met het deeg
- spuit dopjes in een voorverwarmd wafelijzer
- bak af in ongeveer 1 à 2 minuten, afhankelijk van het wafelijzer
- dompel de afgekoelde wafeltjes aan één kant in gesmolten chocolade
recept: Basic patisserie van Christophe Declercq
Zeer makkelijk en super lekker recept!!!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Tinne
Ooh, dat ziet er ook weer smakelijk lekker uit!!!
BeantwoordenVerwijderenCreatieve groetjes, Gaby
Ymme, plaats eens een paar weken blogberichtjes over breien/haken/schilderen/etc., enfin, wát je ook maar wil, maar niét over bakken...
BeantwoordenVerwijderenJouw blog is dé grote vijand van mijn dieet ;-)))
Maar Ingrid, hier moet ik nu hartelijk mee lachen. Sorry, ik weet niet of ik kan beloven wat je me vraagt, ik zal het proberen. :)
BeantwoordenVerwijderenIs 't heel erg onbeleefd om te vragen ze niet allemaal op te eten en er tegen dinsdag toch een paar over te houden....???? Ik ken er eentje die dan heel heel graag wil proeven!!! ;-)
BeantwoordenVerwijderenWeet je wat, ik bak er speciaal voor Onlie Mie.
VerwijderenTot morgen!
Voilà zie dat is dan in de sjakosh! Ik kijk er al naar uit! Njammie..:-)
VerwijderenNu nog in een zakje en een lintje eromheen en klaar voor verkoop, zou ik zeggen! gr bi
BeantwoordenVerwijderenDat is een goed idee.
VerwijderenWauw, dat ziet er goed uit!
BeantwoordenVerwijderenIk heb een hartjes wafelijzer, maar dat zal hiervoor niet geschikt zijn, denk ik.
In Duitsland heb ik ook zo gesmikkeld van een wafel... Misschien toch eens op zoek gaan naar een wafelijzer! En een grotere keuken, hihihihi!
Dag Sandra, het deeg van deze wafeltjes is niet zo geschikt om te bakken in een hartjes wafelijzer. Maar zoals je zegt, een grotere keuken en nog een wafelijzer erbij, dat moet toch te doen zijn hè. ::)
VerwijderenWas er al bang voor :-))))
VerwijderenDat ziet er lekker uit
BeantwoordenVerwijderenik heb de wafeltjes gemaakt en ze zijn super lekker :)
BeantwoordenVerwijderenvanille ( poeder , extract
BeantwoordenVerwijderenDank u