Ons pruimenboompje draagt voor het eerst voldoende mirabellen om er eens confituur van te maken. Ze zijn maar zo groot als een kers en de blauwe variant van de gele mirabel. Ze hebben vast vruchtvlees maar lossen gemakkelijk hun pit.
Dit heb je nodig:
- 1 kg blauwe mirabellen
- 500 g suiker
- 1 zakje pec plus ( pectine voor suikerarme confituur)
- sap van 1 citroen
- 2 dl water
bereiding:
- was en halveer ze om te ontpitten
- laat ze gaar stoven met de pec-plus, het citroensap en het water
- voeg de suiker toe, laat oplossen en breng terug aan de kook
- laat 1 minuut koken
- schep de confituur in brandschone glazen, sluit af en laat omgekeerd afkoelen.
Mooie foto's Ymmeke! En de labeltjes op je jampotjes vind ik ook schattig!
BeantwoordenVerwijderenBedankt Onlie Mieke. Wat de labeltjes betreft, ik heb ze niet zelf gemaakt maar dat zal er nog wel eens van komen.
BeantwoordenVerwijderen