Mini chocoladecakejes:
Dit heb je nodig:
- 100 g zachte boter
- 60 g suiker
- snuifje zout
- 40 g gesmolten fondantchocolade
- 100 g eieren
- 100 g bloem gezeefd
- 2 g bakpoeder
- 20 g bakvaste chocoladestukjes of hagelslag
Bereiding:
- klop de zachte boter tot een luchtige massa
- voeg de suiker, het zout en de gesmolten chocolade toe en klop verder
- meng de eieren er één voor één door
- vermeng de bakvaste chocoladestukjes met de gezeefde bloem en het bakpoeder en spatel kort door het beslag
- zet een flexibele bakvorm voor kleine cakes op een bakplaat en vul deze voor tweederde met het cakbeslag
- verwarm de oven voor op 210°C en bak gedurende 15 à 20 minuten
- haal de cakes uit de vormpjes, zet op een rooster en laat afkoelen.
- Ik gebruikte een bakvorm voor mini-muffins en plaatste in elke holte een klein papieren vormpje dat ik vulde met het beslag.
- 12 minuten baktijd was voldoende maar controleer toch of de cakejes gaar zijn.
Mini wafeltjes
dit heb je nodig:
- 125 g zachte boter
- 150 g suiker
- vanille
- 1 g zout
- 2 eieren
- 225 g bloem
- 5 g bakpoeder
Bereiding:
- meng de zachte boter met de suiker, vanille en het zout
- voeg de eieren één voor één toe
- zeef de bloem en het bakpoeder en meng eronder
- vul een spuitzak met glad spuitbuisje met het deeg
- spuit dopjes in een voorverwarmd wafelijzer
- bak af in ongeveer 2 à 3 minuten
- dompel de afgekoelde wafeltjes aan één kant in gesmolten chocolade
- Je hebt 4 wafeltjes uit één bakbeurt.
- mijn wafeltjes waren na 1 minuut klaar.
Bereid eerst een boterdeeg waarvan je kleine rondjes van 3 cm bakt.
Dit heb je nodig: 1. voor het boterdeeg
- 250 g bloem
- 150 g zachte boter
- 100 g suiker
- 1 ei
- snuifje zout
- vanille
Bereiding:
- schep de bloem in een cirkel op het werkblad
- plaats de zachte boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille in het midden
- vermeng alles kort met de bloem tot een homogeen deeg
- wikkel het deeg in plasticfolie en leg enkele uren in de koelkast
- rol het deeg uit tot 2 mm dik, steek plakjes uit met een ronde uitsteker van 3 cm
- leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat
- bak in een oven van 190°C gedurende 10 minuten
- laat afkoelen
2. Nodig voor de afwerking :
- marcepein
- fondantsuiker
- een weinig abricozenconfituur
- decoratie naar keuze ( noten, chocolade, ...)
Bereiding:
- rol de marcepein uit tot 15 mm dikte en steek plakjes uit met een ronde uitsteker van 3 cm
- breng wat abricozenconfituur aan de kook, strijk op de gebakken koekjes en leg er onmiddellijk de marcepeinstukjes op
- strijk het bovenvlak van de marcepein in met abricozenconfituur en laat afkoelen
- warm fondantsuiker op tot 37 °C en dompel het bovenvlak van elke petitfour erin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten