vrijdag 31 december 2021

Kerstgebak met sinaasappelmousse, speculaas en appel-cranberrycompote

 


Kerstmis is alweer een week geleden, ik ben dus te laat met deze post.

 LAAT IK DAN MAAR AAN AL MIJN BLOGVRIENDEN EN LEZERS EEN FIJNE OUDE JAARSAVOND WENSEN EN EEN HOOPVOL 2022.

Het recept voor dit gebak vond ik bij Maren Lubbe, een Duitse patisserie hobbybakker die bakt als een profecioneel. Met veel bewondering lees ik haar blog met schitterende foto's en vakkundige stap-voor-stap uitleg. 

Deze kersttaart is opgebouwd uit 5 lagen. Een sinaasappelmousse, een appel-cranberrycompote, een lotus (speculaas) crème, een krokante bodem en een marsepein-sinaas biscuit. 

Het gebak werkte ik op een andere manier af dan de blogschrijfster. Zoals op de foto te zien is, is het gebak afgewerkt met een witte spiegel en rode- en groene gemarmerde slierten. Voor de spiegelglazuur gebruikte ik het recept van Maren Lubbe maar i.p.v. rode kleurstof voegde ik witte toe en reserveerde twee maal 2 cl glazuur in een klein bekertje. Aan elke kleine hoeveelheid werd rode- en groene kleurstof gemengd. Die giet je dan in fijne slierten aan één kant van het gebak. Trek dan met een mes door de slierten. 


Het recept









3 opmerkingen:

  1. Proficiat, hoe mooi is de afwerking van de biscuit, je bent echt een patissier !!! gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amaai die familie die deze opeet geeft veel geluk

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...