donderdag 10 februari 2022

Taart met francipane, appel en cranberry's.

 Dit is een gebak met verse cranberry's, ideaal voor het putje van de winter. 




Dit heb je nodig voor een taart van 22 cm doormeter:

  • een taartvorm met losse bodem cm of een taartring van 22 cm

  • boterdeeg: (Christophe Declercq)
200 g zachte boter
130 g poedersuiker
2 g zout
vanille naar smaak
340 g bloem

  • 3 appels 
  • 150 g verse cranberry's
  • afdekgelei
  •  frangipane: ( Christophe Declercq)
125 g zachte boter
125 g poedersuiker
125 g amandelpoeder
een beetje citroenrasp
een beetje amandelextract
2 eieren
40 g bloem
  • een spuitzak
              


Bereiding:
  • meng voor het boterdeeg de zachte boter met de poedersuiker, het zout, het ei en de vanille
  • voeg de bloem toe en meng kort tot een homogeen deeg
  • rol het deeg onmiddellijk uit tot een dikte van 3 mm
  • leg het uitgerolde deeg in de taartring of taartvorm en druk het voorzichtig tegen de rand
  • snijd het overtollige deeg met een mesje af
  • prik met een vork enkele keren in de deegbodem en vul de gaatjes met wat bloem
  • voor de francipane: klop de boter luchtig
  • roer de poedersuiker, het amandelpoeder, de citroenrasp en het amandelextract door de boter
  • voeg de eieren toe
  • meng de gezeefde bloem kort door het beslag
  • strijk wat rode vruchtenconfituur op de deegbodem 
  • doe de francipane in een spuitzak en spuit deze dan op de taartbodem
  • schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en meng ze met de gewassen en gedroogde cranberry's
  • verdeel dit mengsel over de taart
  • bak af in een voorverwarmde oven van 180°C in ongeveer 30 à 40 minuten ( hangt af van de gaarheid van de francipane, prik na 30' in de taart, is die droog dan is ze gaar, laat ze anders nog even bakken)
  • laat de taart afkoelen op een rooster, verwijder wel de ring of de vorm
  • bestrijk het gebak met taartgelei. Zie op de verpakking naar de bereidingswijze

5 opmerkingen:

  1. Dit doe mijn denken aan gezellig samen zijn! Met een heerlijk stuk taart!:)
    met een dikke knuffel en een kus gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jan is gek op frangipane. Ik ga hem dit receptje eens doorgeven. Hij heeft nu tijd om te experimenteren. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. the article is nice and interesting to read. this article is also very useful

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...