Dit is een gebak met verse cranberry's, ideaal voor het putje van de winter.
Dit heb je nodig voor een taart van 22 cm doormeter:
- een taartvorm met losse bodem cm of een taartring van 22 cm
- boterdeeg: (Christophe Declercq)
130 g poedersuiker
2 g zout
vanille naar smaak
340 g bloem
- 3 appels
- 150 g verse cranberry's
- afdekgelei
- frangipane: ( Christophe Declercq)
125 g poedersuiker
125 g amandelpoeder
een beetje citroenrasp
een beetje amandelextract
2 eieren
40 g bloem
- een spuitzak
Bereiding:
- meng voor het boterdeeg de zachte boter met de poedersuiker, het zout, het ei en de vanille
- voeg de bloem toe en meng kort tot een homogeen deeg
- rol het deeg onmiddellijk uit tot een dikte van 3 mm
- leg het uitgerolde deeg in de taartring of taartvorm en druk het voorzichtig tegen de rand
- snijd het overtollige deeg met een mesje af
- prik met een vork enkele keren in de deegbodem en vul de gaatjes met wat bloem
- voor de francipane: klop de boter luchtig
- roer de poedersuiker, het amandelpoeder, de citroenrasp en het amandelextract door de boter
- voeg de eieren toe
- meng de gezeefde bloem kort door het beslag
- strijk wat rode vruchtenconfituur op de deegbodem
- doe de francipane in een spuitzak en spuit deze dan op de taartbodem
- schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en meng ze met de gewassen en gedroogde cranberry's
- verdeel dit mengsel over de taart
- bak af in een voorverwarmde oven van 180°C in ongeveer 30 à 40 minuten ( hangt af van de gaarheid van de francipane, prik na 30' in de taart, is die droog dan is ze gaar, laat ze anders nog even bakken)
- laat de taart afkoelen op een rooster, verwijder wel de ring of de vorm
- bestrijk het gebak met taartgelei. Zie op de verpakking naar de bereidingswijze
Dit doe mijn denken aan gezellig samen zijn! Met een heerlijk stuk taart!:)
BeantwoordenVerwijderenmet een dikke knuffel en een kus gr bi
Knuffel terug.
VerwijderenJan is gek op frangipane. Ik ga hem dit receptje eens doorgeven. Hij heeft nu tijd om te experimenteren. ;-)
BeantwoordenVerwijderenVeel succes.
Verwijderenthe article is nice and interesting to read. this article is also very useful
BeantwoordenVerwijderen