't Vingerhoedje
Het was in 1994, na een lessenreeks hardanger borduren, dat ik aan de deelnemende dames voorstelde om een handwerkgroep op te richten onder mijn leiding. We starten meteen met een twintigtal enthousiaste handwerksters. Tot vandaag vormen we een hechte groep en komen we tweemaal in de maand samen . Iedereen kan er vrij werken en indien nodig kunnen ze rekenen op mijn hulp. Vijfmaal reeds stelden we onze werken tentoon. De volgende tentoonstelling is gepland voor oktober 2012.


'vingerhoed' gebakjes

Twee keer in de maand komen de leden van onze handwerkgroep 't Vingerhoedje samen. Dat doen we al meer dan 20 jaar. Als er iemand jarig is dan worden we verwend met lekker gebak, al dan niet zelfgebakken. Deze keer was de verrassing wel heel groot bij het zien van deze vingerhoed gebakjes.


Annie's dochter Katrien is specialiste in het maken van dit soort gebak. Hier vind je meer info over haar  Dank je wel Katrien.Roos in kruissteek

Voor één van de handwerktentoonstellingen van 't Vingerhoedje werkten we rond het thema "Rozen".
Ik borduurde een rode roos in kruissteek naar een ontwerp van de Franse Monique Bonnin, uit haar boek 'Les Roses'.
Als stof koos ik linnen in een groene tint en borduurde met mouliné van DMC .Voor de presentatie verwerkte ik de roos in het deksel van een zelfgemaakte doos bekleed met groen en rood handgeschept papier. Deze doos doet nu dienst voor het opbergen van oude foto's.Het originele ontwerp

Geborduurd alfabet in kalligrafie

Voor de drie jaarlijkse tentoonstelling van onze handwerkgroep 't Vingerhoedje werkten we telkens rond een bepaald thema. In 2004 was dat "alfabet in kalligrafie", in kruissteek geborduurde alfabetten. We gebruikten daarvoor de ontwerpen uit " Calligraphie, de nombreux abécédaire à broder aux points de croix", een uitgave van DMC.
Dit is mijn alfabet, geborduurd op kaaslinnen met 12 dr. per cm. en uitgevoerd met mouliné van DMC in groene tinten.
Het origineel telpatroon


Enkele tentoongestelde alfabetten


Handwerktentoonstelling

Het is nu officieel, de tentoonstelling van onze handwerkgroep 't Vingerhoedje is aangekondigd. Het is nu 5 jaar geleden dat we nog eens onze werken tentoonstelden en het is tegelijk ook de laatste keer. Sinds de oprichting van de groep in 1994 blijven we met 18 leden over van de 25 bij het begin. De groep wordt ouder, er komen geen nieuwe leden bij en de traditionele handwerktechnieken worden minder beoefend. 
Bovendien zijn we maar met 13 echt actieve leden. 
Buiten handwerk kan je op onze tentoonstelling ook crea- en bloemschikwerk en tafeldecoratie komen bekijken. Bij deze nodigen we jullie uit voor een bezoekje waarop jullie van harte welkom zijn.

De tentoonstelling gaat door in zaal SOK Hasseltsebaan in Deurne-Diest op zondag 21 en maandag 22 oktober van 13u tot 18u.

Warme mokkenBij de vorige tentoonstellingen van onze handwerkgroep 't Vingerhoedje maakten we alle tombola prijzen zelf. Voor de volgende in oktober dit najaar is dat niet anders. De mok met een warm jasje maakt er deel van uit. Wil je zelf komen kijken dan ben je bij deze uitgenodigd. Je hoort nog van ons.
Marmeren

Nog even onder het motief de woorden "'t Vingerhoedje" en "marmertechniek" schrijven en de 100 kaarten voor de tombola van onze tentoonstelling zijn klaar.
Marmeren is een eeuwenoude techniek uit Perzië en Turkije die vooral bekend was bij boekbinders.
Ik marmerde op zijde en plakte met dubbelzijdige kleeffolie de motiefjes op witte kaarten.


Foto galerij 't Vingerhoedje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...