Tafeldecoratie

Kersttafel 2019

Voor de tafeldecoratie koos ik dit jaar voor een zachtgroene tafelloper met daarop groene kaarsjes, glazen denappeltjes, kransjes in kunstmos met daarop piepschuimbolletjes zelf bekleed met groene glitter en aangepaste servetten. Voor de kleinkinderen glazen lichtbolletjes.Paastafeldecoratie in geel en bruin.

Na vier maanden herstellen van een operatie ben ik terug in blogland met een sprong van de kersttafel naar die van pasen. En meteen wil ik alle volgers en bezoekers van Creaymme een vrolijk paasfeest wensen.
Naar jaarlijkse gewoonte maak ik wat meer werk van de feesttafel, nu in het geel en bruin. De eitjes kookte en kleurde ik tegelijkertijd in een uienschillen kleurbad en witte eitjes liet ik koken in water met kurkuma voor de gele tinten. De kleinkinderen versierden ze met stickertjes.
Kerst anno 2018

Dit jaar hebben we door omstandigheden ons kerstfeest enkele dagen vroeger laten doorgaan dan op kerstdag zelf. Met een tafeldecoratie in wit, beige en bruine tinten.

Een tafelloper met beige pailletjes en bruine kerstbollen, koffietasjes als theelichtjes en een wit rendiertje voor de kleinkinderen

Creaymme wenst al haar volgers en bezoekers feestelijke kerst- en eindejaarsdagen.

Paastafel in turkoois en fuchia

Pasen is dan alweer gepasseerd maar toch nog even late paaswensen en wat foto's van onze kleurige paastafel.

latex eierhoudertjes in turkoois en fuchia
voor de kleinkinderen een gevuld ei met chocolade eitjes
theelichtjes als vaasje met een kartonnen houdertje voor de gerbera en het gipskruid


Kersttafel 2017

Onze kersttafel decoreerde ik dit jaar in natureltinten met een loper in jutte, denappeltjes , eikeltjes en gedroogde takjes van de haagbeuk. Om het toch wat feestelijker te maken, versierde ik de binnenkant van de theelichtjes en de eikeldopjes met koperkleurige glittertjes. Sommige denappeltjes en eikels kregen een laagje bladkoper. Zo is er toch nog wat bling-bling aanwezig. De buitenkant van de theelichtjes gaf ik een laagje nepsneeuw en ik plaatste ze op schijfjes dennenhout.

Voor al mijn volgers er bezoekers van mijn blog wens ik een fijne kerst.Y

Paastafel in azuurblauwe tinten

Met al die blauw-groene kleurtjes en met een beetje fantasie, kreeg je aan onze paastafel een lente-zomers gevoel en deed het je denken aan een lagune.


Voor iedereen een piramide doosje, gevuld met chocolade eitjes. Hier lees je er meer over.
Kersttafel in wit en zilver

Dit jaar koos ik voor een witte tafel met zilveren accenten. Op de borden rond de servetten een dennentakje met een zelfgebakken stervormig koekje.Voor de kindjes een schuddebol

Ballonnenvaasjes

Als tafelversiering voor de 55+ namiddag maakten we deze keer vaasjes van ballonnen.Om deze vaasjes te maken heb je  ballonnen nodig, droge witte zand om ze te vullen en pipetjes die je in de hals van de ballon stopt. 

We hebben heel wat afgelachen tijdens het vullen van de ballonnen, ook zand tussen de tanden gehad en  een keuken die onder het zand zat, want we moesten nog ervaring opdoen en dat ging gepaard met de nodige hilariteit. Onder een stralend lentezonnetje op het terras , uiteindelijk buiten, werden we stilletjes aan bedreven in het maken van deze ballonnenvaasjes. 


Een KVLV- idee.

paastafel in wit en blauw

De tafel staat klaar om de kinderen en kleinkinderen te verwelkomen. Dit jaar koos ik voor een frisse, lentedecoratie in blauw en wit.Ballonnenvaasjes

Als tafelversiering voor de 55+ namiddag maakten we deze keer vaasjes van ballonnen.Om deze vaasjes te maken heb je  ballonnen nodig, droge witte zand om ze te vullen en pipetjes die je in de hals van de ballon stopt. 

We hebben heel wat afgelachen tijdens het vullen van de ballonnen, ook zand tussen de tanden gehad en  een keuken die onder het zand zat, want we moesten nog ervaring opdoen en dat ging gepaard met de nodige hilariteit. Onder een stralend lentezonnetje op het terras , uiteindelijk buiten, werden we stilletjes aan bedreven in het maken van deze ballonnenvaasjes. 


Een KVLV- idee.

Kersttafel in rood en groen

De tafel voor het kerstfeest werd dit jaar aangekleed in de typische kerstkleuren rood en groen.
Rond de opgerolde servetten een groen koordje met een zelfgemaakt labeltje met kerstwensen en een dennentakje, mini kerstroosjes op een rode satijnen tafelloper, groene theelichten met kerstmotief en schuddebollen voor de kindjesBruine Paaseitjes

Dit jaar bestelde ik bij de paashaas eitjes met een bruin kleurtje. Dit bruine kleurtje krijg je door de natuurlijke kleurstof van uienschillen. Ik begin al enkele weken voor Pasen met het verzamelen van de uienschillen . ( ongeveer van 20 uien ). Op het moment dat ik de eitjes wil verven dan laat ik de schillen een tiental minuten koken of tot ze zacht beginnen te worden en hun kleur afgegeven hebben aan het kookwater. Daar giet ik dan een flinke geut azijn bij en dan kan het koken van de eitjes beginnen in dit gekleurde water. 

De paastafel werd deze keer aangekleed in warme, zonnige geeltinten gecombineerd met de bruine eitjes en de bloempotbroodjes.
paas decoratie ideetjes


Happy Valentijn


Happy valentijn

Happy valentijn voor iedereen. Laat je verwennen, verwen jezelf of maak dezeleuke decoratie om cadeau te doen.
Dit heb je nodig
 • berkentwijgen
 • verse of gedroogde rozenblaadjes
 • blaadjes van Hedera (klimop)
 • zwart aspidistrablad in stukjes getrokken of ander donker blad of strookjes papier
 • grasjes die mooi indrogen
 • klosje fijne koperdraad
 • een stukje goudkleurig gaaslint
 • rode en groene fijne materialen naar keuze
 
Zo maak je het hartje
 • Vlecht harten van de berkentwijgen. Bind eventueel vast met koperdraad.
 • Maak in de linker- en rechterkamer van de harten een spinnenweb van twijgen. Bind ze met koperdraad. Dit web heb je nodig als houvast voor de materialen.
 • Leg een eerste dunne laag blaadjes en grassen op de harten. Houd ze op hun plaats door de harten te omwikkelen met fijne koperdraad. Maak een tweede laag, omwikkel terug met fijne koperdraad. Vul zo de harten compact op.
 • Leg op een bord of mooie schaal.
Budget tip
 • In plaats van grassen kan je als opvulmiddel ook hooi of stro gebruiken. Of ga gewoon voor restjes wol, stof en lint. 
 • Maak met de berkentwijgen hartjes in verschillende afmetingen. Ze zijn zelfs mooi in hun puurheid. 
 • Heb je vandaag rozen gekregen? Geniet ervan! Geef rozenblaadjes een nieuw leven. Verzamel de blaadjes en bewaar ze voor later.
Creatie van Katrien Vandierendonck
Deze werkbeschrijving komt uit ons bloemschikboek 'Geschikt het jaar rond'.Meer informatie KVLV-leden - Andere
Kerst tafeldecoratie 2013

Elk jaar probeer ik de kersttafel in een andere kleur aan te kleden en de ene keer gaat dat met wat meer bling-bling gepaard dan de andere keer. Dit jaar koos ik voor glanzende accessoires in roze-goud tinten op een roze-beige tafellaken en bijpassende glitter tafelloper. Voor de kleintjes op het servet een schuddebol met kersttafereeltje en voor  de groten een hartvormige kersthanger . Je zult nu wel denken, dat moet veel gekost hebben. Wel, ik zal een geheim verklappen. Elk jaar na kerstmis trek ik een halve dag uit om al het kerstdecoratie materiaal aan te kopen voor de volgende kerst en alles is dan aan de helft van de prijs. Ik weet dus deze week hoe mijn tafel er volgend jaar er gaat uitzien.Een paar ideetjes voor kerst
een mini kerststukje in een  paar kerstballen  je kunt natuurlijk ook een bal met een bloem of een leuk dennen takje of hulst gebruiken als tafelversiering of bij het kerstdiner  tip kijk eens bij kringloop winkels thrift shops  charity shops oxfam shops na oude kerstballen die zijn vaak niet zo erg duur en dan hoef je geen nieuwe ballen te kopen
en zoiets staat erg leuk  aan de voordeur
en deze op tafel

Hier vind je inspiratie voor de kersttafel

Paastafel in groen, blauw en rood

Dit jaar op het witte tafellaken een tafeldecoratie met een kleurenpalet in rood, groen en blauw.

Tafeldecoratie met gips

Gisteren avond hadden we vrienden uitgenodigd voor een etentje. Als tafeldecoratie maakte ik kleine  kaarshoudertjes en een langwerpig mandje voor een bloemstuk.  Beiden gemaakt uit draden en porceleingips.Dit heb je nodig voor de kaarshoudertjes:
 • 500 g porceleingips of harsgips
 • 4 piepschuim eitjes, 7 cm diameter
 • plasticfolie, zakbinders, satéstokje
 • materiaal om het gips aan te maken: plastic doos, borrelglaasje of klein maatbekertje om af te meten, roerstaaf, gietbekertje,emmertje
 • tafelbeschermer, latex handschoenen, schort
 • 4 glazen, 5cm diameter
 • dun katoenen garen, type haakkatoen, of borduurgaren

 • rechthoekige glazen vaas ( voor het bloemenmandje)

werkwijze:

 • wikkel de piepschuimeitjes in plasticfolie waarbij je aan de onderkant van het ei het overtollige plastic samen vastdraait met een zakbinder
 • laat 30 minuten drogen en verwijder dan het ei
 • duw waar nodig, met een satéstokje, het overtollige gips tussen de draden weg
 • Maak op dezelfde manier de andere eitjes

Werkwijze mandje voor bloemstuk:
 • wikkel de glazen vaas in plasticfolie en zet ze omgekeerd op tafel
 • bedek de bodem en max. 3 cm van de wand met draden zoals je dat deed op de eitjes
 • giet voor extra versteviging een deel gips op de bodem van de vaas
 • laat 30' drogen, neem de vaas weg en laat het mandje drogen
Om het mandje te vullen met bloemen bescherm je de bodem met plasticfolie en daarop sisalvezels. 
Leg hierop een blok oasis (nat) : 3cm hoog en met de breedte van het mandje
steek in de oasis bloemen naar keuze. Ik gebruikte zalmkleurige rozen en mini-anjers.
Kerst kleurde rood bij kvlv Deurne en thuis

Als kerstdecoratie kozen we deze keer voor rood en wit. Aan de leden werd gevraagd om de avond van het kerstfeest iets rood te dragen. Het werd een succes. De zaal kleurde rood.


Op de borden een opgerolde servet met lintje en mini kerstbolletje. Voor het contrast een loper in wit vlies met immitatiesneeuw en daarop heel veel theelichtjes en in vierkante vaasjes een kerstbol met rode gerbera.
Feesttafel thuis
voor de kindjes een sneeuwbol

Tentoonstelling

De laatste tentoonstelling van onze kvlv handwerkgroep 't Vingerhoedje is alweer gepasseerd. Heel wat bezoekers kwamen onze werken bekijken en ik wil iedereen daarvoor nog eens bedanken. De groep blijft wel nog twee keer in de maand samenkomen en de vele foto's zullen ons herinneren aan al de tentoonstellingen. Maar aan alles komt een eind. Als voorsmaakje ga ik je al de foto's tonen van de decoratie van vier tafels met als thema: - kerstmis  -  feesttafel in wit en zilver  -  zomer  -  herfst.
Pasen

Dit jaar een eenvoudig gedecoreerde tafel in wit en groen. Mijn zelfgemaakte gipsen schalen kwamen goed van pas.
   

Het gouden ei

Pasen is in zicht en dus tijd voor een paasdecoratie. Vorig jaar maakte ik ter voorbereiding van de lessen " design schalen in gips" ook dit ei. De basis van dit ei bestaat uit een cirkel losgeweven stof die, gedrenkt in aangemaakt harsgips, op een ballon wordt gladgestreken. Na het drogen schilderde ik de buitenkant van het ei met witte latexverf en kreeg de binnenkant een laagje bladgoud. Samen met de eitjes in piepschuim, ook met een laagje bladgoud, pronken ze in de zelfgemaakte gipsen schaal.


Met Kerstmis, Pasen hou ik ervan om de tafel mooi te decoreren. ik plaats bij elk bord een cadeautje dat de gasten na afloop mogen meenemen. Dat kan in de vorm van een servetring, een theelichtje of een ander leuk hebbedingetje. Voor de kleinkinderen is er altijd iets apart maar toch aangepast aan de gebruikte kleur of sfeer.


Ik ben op dit idee gekomen door een lieve nicht van mijn moeder die spijtig genoeg vorig jaar stierf. Zij had ook altijd voor iedereen iets moois op tafel voorzien en haar fijn geborduurde en feilloos gesteven tafelkleedjes lagen er piekfijn bij. Iedere keer ik de tafel versier denk ik aan haar. Zo gaf ze mij ooit 12 mondgeblazen glazen houdertjes voor messen. Je kan er een bloemetje insteken en ze eventueel ook gewoon als versiering gebruiken.
KVLV Kerstfeest 2011
Op tafel zie je piepschuimbollen van verschillende doormeter bekleed met nepsneeuw op een lopertje van sneeuw tapijt. Op deze loper strooiden we losse sneeuw en plaatsten er theelichtjes tussen.

Op ieder bord stond er voor de gasten een kalendertje, gemaakt door onze secretaresse, Irene Gijbels.

We beschilderden de bollen met witte latex verf en haalden ze dan nat zijnde door een bakje gevuld met de
sneeuw en lieten ze drogen

Tafeldecoratie gezien op Decooh , Heizel Brussel, februari 2011


Kerstdecoratie: gezien in Brugge op de Kerstbeurs in Oud-St Jan 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...