zaterdag 14 augustus 2021

My brilliant friend, De geniale vriendin.

 Meestal lees ik trillers maar toen ik vorig jaar op tv een paar afleveringen van de serie 'my brilliant friend' zag, was mijn aandacht voor het andere genre gewekt. De serie is de verfilming van de Napolitaanse romans van schrijfster Elena Ferrante. Het gaat over twee hartsvriendinnen, Lila en Linu, die opgroeien in een volkswijk van Napels in de jaren vijftig. Een tijd waarin het voor meisjes niet evident is om te studeren. Ze zijn beiden superintelligent maar Lila moet al vroeg gaan werken en beste vriendin Elena (Lenu) mag wel verder studeren

De geniale vriendin is het eerste deel van vier romans waarin de schrijfster het levensverhaal van de twee vrouwen en hun levenslange vriendschap verteld. We maken kennis met een wijk in de stad Napels in een land en een tijd dat door de jaren veranderd. Echt een aanrader. 

Deel 1 en 2 van de romans zijn al verfilmd. Ondanks het lezen van de 4 delen, kijk in toch nog uit naar de verfilming van deel 3 en 4.
4 opmerkingen:

  1. Geweldig mooie roman zo te lezen, op welke zender is dit uitgezonden? Ik ben nu een thriller aan het lezen Spiegel Tweeling van Carole Johnstone spannend!!!Nog veel lees plezier! gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt me een genre dat ik ook wel graag zou lezen. Grappig is dat het nichtje van Baptist en Ade ook Lenú heet.:-)

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...