zondag 17 mei 2020

Amandeltaart met rood fruit

Deze frisse taart kan gebakken worden met verse rode vruchten of evengoed met diepgevroren fruit. Ik gebruikte diepvries frambozen en blauwe bessen en verse aardbeien. Met een geslaagd resultaat.



Dit heb je nodig voor een taartring of -vorm van 24 cm doormeter:

  • 1. voor het zanddeeg:
  • 125 g heel koude boter + een beetje voor de vorm
  • 250 g bloem + een beetje voor de vorm
  • 80 g suiker
  • 1 ei
  • een snuifje zout
  • 2. voor de vulling:
  • 400 g verse of diepgevroren rode vruchten
  • 2 eieren
  • 80 g suiker
  • 80 g gesmolten boter
  • 100 g amandelmeel 
  • bloemsuiker voor de afwerking




  • Bereiding:
  • 1. Het zanddeeg:
  • doe de bloem in een kom en voeg de boter in kleine stukjes toe. Bewerk de bloem en de boter met de hand
  • voeg de suiker en het zout toe en bewerk alles tot een zandachtige mengeling
  • doe het ei erbij en kneed alles tot een homogene massa
  • bedek het deeg met folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast
  • 2. De vulling:
  • laat de vruchten gedeeltelijk ontdooien
  • meng de eieren met de suiker, het amandelmeel, het zout en de gesmolten boter
  • 3. de samenstelling:
  • verwarm de oven voor op 180°C ( boven- en onder warmte )
  • vet de taartvorm in en bestuif met wat bloem. Voor een taartring: vet de ring in en bestuif met bloem en zet deze op een bakmatje of bakplaat bekleed met bakpapier. 
  • bekleed de vorm met het deeg, druk het goed aan in de rand en prik met een vork meerdere keren in het deeg
  • verdeel de vulling over het deeg en verdeel daarop de vruchten
  • bak de taart ongeveer 40 à 45 minuten tot het deeg en de vulling goudbruin is
  • laat afkoelen op een rooster en bestrooi voor het opdienen met bloemsuiker

 

Recept: (aangepast): Maxi cuisine, hors-série . Eté 2017. Tarte amandine aux fruits rouges.

6 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig mooi borduurwerk! Laat ons maar mee genieten van wat je allemaal gemaakt hebt!
    Deze foto kan zo in "House&Garden Designers at home"
    je gaat de Engels toer op is het niet?
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Dat borduurwerk maakte ik ooit voor de lessen 'naaldschilderen' Ik heb er nog hoor!

      Verwijderen
    2. O ja....!is dit een gele Gerbera ?
      I love it
      kus bi

      Verwijderen
    3. Neen, de ganzebloem!
      Knuffel

      Verwijderen
  2. Nomnom... zou ik dat nog eens durven proberen? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat moet ge zeker eens doen. Maar misschien kant en klaar kruimeldeeg nemen. Ge kunt het ook met ander fruit doen. Succes!

      Verwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...