maandag 8 november 2021

Kweeappelgelei

 Oudste zoon heeft in zijn tuin een kweeperenboom. Met die vruchten maakte ik al eerder gelei maar nu ruilde hij met een vriend de kweeperen voor diens kweeappels. In feite zijn het overeenkomende vruchten waarvan de bereiding hetzelfde is. 


kweeappels



kweepeer



Dit heb je nodig:
  • 1 kg kweeappels
  • 1 kg geleisuiker
  • sap van 1 citroen
  • 1 stokje kaneel 
  • 2 kruidnagels






Het recept vond ik bij Libelle Lekker

  • was de kweeapels grondig en snij ze in grove stukken
  • doe ze in een pan en voeg water toe tot ze net onder staan. Doe er het citroensap, de kruidnagels en de kaneel bij . Breng aan de kook en laat 3 uur zachtjes sudderen
  • zet een zeef boven een kom, daarin een vochtige kaasdoek of keukenhanddoek. Schenk er de vruchten in en laat goed uitlekken. Knijp dan het laatste sap uit.
  • laat het sap inkoken tot drie-vierde van het sap overblijft, meet 750 ml af en voeg de geleisuiker er bij. Laat 4 minuten borrelend doorkoken.
  • neem de pan van het vuur en schep het schuim eraf. Laat 10 min. rusten en schep de gelei in potjes, dek onmiddellijk af. Bewaar ze op een koele en donkere plaats.





4 opmerkingen:

  1. Vast en zeker lekker maar wat heb je bovendien die potjes weer mooi verpakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OH nog niet gezien kweeapels! wat ben je toch een geweldige kok en je uitvoering van deze potjes kan zo in de winkel veel de mooi om de gebruiken!
    gr voor een geweldig mooi persoon met een hart van goud

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, ik word een beetje ongemakkelijk door zoveel lof.🙈. Toch bedankt lieve bi.

      Verwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...