zondag 25 november 2018

Flammkuchen met pompoen en peren

Flammkuchen is een typisch gerecht uit de Duitse Rijnregio en wordt ook wel veel gegeten in de Franse Elzas, de tarte flambée. Voor het originele recept wordt dun uitgerold brooddeeg belegd met zure room, witte uien en spekreepjes. Maar er bestaan veel varianten, deze met pompoen en peren is er één van.


Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 1 voor het deeg:
  • 500 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 pakje gedroogde gist
  • 2 el pompoenpitolie of walnotenolie
  • 250 ml water
  • 2 voor het beleg:
  • 200 g pompoen ( bvb hokkaido)
  • 2 rode uien
  • 100 g bergkaas
  • 100 g ontbijtspek of bacon
  • 1 peer
  • 200 g zure room
  • 30 g pompoenpitten
  • peper en zout



Bereiding:
  • meng de bloem, het zout en de gist met het water en de olie, kneed alles tot een glad deeg
  • laat het deeg 1 uur rusten op een warme plaats
  • was ondertussen de pompoen, schil hem eventueel, ( niet voor een hokkaido), verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes
  • verwijder de buitenste velletjes van de ui en snijd die in schijfjes
  • was de peer, halveer ze en ontdoe ze van de klokhuis en het kroontje, snij ze ook in dunne schijven
  • rasp de kaas en snijd het spek in 1 cm brede reepjes
  • verwarm de oven voor op 250°C of voor hete lucht 225°C
  • leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak 
  • kneed het deeg kort door en verdeel het in twee stukken
  • rol elk stuk uit tot een lap van ca. 1 cm dikte
  • leg elk van de deeglappen op een met bakpapier bekleed bakblik
  • bestrijk het deeg met de zure room en leg daarop de schijfjes pompoen, peer en de rode ui
  • verdeel er de reepjes spek over en bestrooi alles met de kaas en de pompoenpitten
  • kruid met peper en zout
  • schuif de bakblikken in de oven en laat 15 à 20 minuten bakken
  • haal de flammkuchen uit de oven en verdeel elk stuk in twee delen


Recept: Mein schönes Land, Die besten Rezepte. Herbst & Winter 2018.

5 opmerkingen:

  1. Heerlijke ingredienten heb je gebruikt en heel ambachtlijk gemaakt, top product !
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is super lekker! Ik kan het al proeven bij het zien van je foto! Moet ik me toch ook eens aan wagen. Gewoon pizzadeeg mag niet zeker? Zou anders makkelijk zijn voor mij. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah... brengt vakantieherinneringen boven!
    Je ziet ze op steeds meer plekken in Duitsland op de kaart verschijnen. Zowel in zoete als hartige varianten. Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...